Na regen komt zonneschijn: 22 graden op dinsdag

10 april 2022 om 11:39 • Aangepast 19 april 2022 om 16:28
nl
Er zijn 'op en top lentedagen' in aantocht. Dat vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza zondagochtend in het radioprogramma 'Weekend!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Dinsdag wordt de warmste dag komende week", barst Wouter op de radio meteen maar los. "Zo'n 22 graden is dan op sommige plaatsen mogelijk. Ook dan is er veel zon. Wel met wat sluierbewolking, de lucht zal niet strakblauw zijn."

Dat mag de pret helemaal niet drukken: "Omdat er minder wind staat dan de afgelopen dagen, voelt het echt warm aan. Dat zal ook woensdag het geval zijn. Dat zijn op en top lentedagen."

Overgangsdag
Ook maandag zijn de weergoden al best goedgemutst. Dat wordt volgens Wouter een beetje een overgangsdag. "We zien dan wel vrij veel zon, maar dan hebben we nog te maken met een redelijk stevige wind. Maar dan komen we wel al in veel warmere lucht terecht. Het wordt dan 15 tot 17 graden."

Deze zondag blijft de temperatuur nog steken op hooguit 10 of 11 graden, bij een matige noordwesten wind. "Maar het weerbeeld maakt veel goed. 's Ochtends trokken nog een paar kleine buien over het noordoosten van de provincie, maar vanuit het westen is er steeds meer ruimte voor de zon. En dit is dus pas het begin. Het wordt echt lente de komende dagen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!