Baby Véli heeft vier grootouders én acht overgrootouders

12 april 2022 om 07:36 • Aangepast 19 april 2022 om 16:29
nl
In Rosmalen is vorige maand Véli Smits geboren. Véli heeft niet alleen al haar opa’s en oma’s nog, maar ook nog alle acht haar overgrootouders. Die zijn allemaal nog getrouwd met hun eerste huwelijkspartner en wonen ook nog allemaal op zichzelf en allemaal in Brabant. Véli komt dus niet alleen uit een sterk Brabants geslacht, maar blijkbaar ook uit een erg trouwe familie. Tijd voor een familiefoto.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Wie kan dat vertellen? Dat je als baby niet alleen in de armen hebt gelegen van je ouders en grootouders, maar ook van alle acht de overgrootouders. Het geboortebord van Véli Smits uit Rosmalen staat nog in de voortuin. Ze is 1 maand oud en heeft het geluk dat de hele familie nog springlevend is. De oudste overgrootvader, Theo van Wijchen is 87 jaar en overgrootouders Frans en Jeanny Verboven voeren het huwelijksrecord aan, zij zijn maar liefst 62 jaar getrouwd.

Indy en Danielle Smits met Véli (Foto: Meike Smits)
Indy en Danielle Smits met Véli (Foto: Meike Smits)

Spannende tijd met corona
Op zondagmiddag verzamelt iedereen bij de zandverstuiving in Rosmalen voor een bijzondere familiefoto waarop alle opa’s en oma’s samen staan. Het zonnetje schijnt maar het windje is verradelijk voor de oudsten van het gezelschap. Even later zit iedereen binnen aan de koffie in het huis van de ouders van Véli, Indy en Danielle Smits. Danielle (30): “Ik ken eigenlijk niemand in mijn omgeving die alle twee zijn opa’s en oma’s nog heeft. Toen Véli geboren werd dachten we dat het voor haar helemaal speciaal moet zijn.”

Haar man Indy(30) valt haar bij: “We hebben natuurlijk een spannende tijd gehad met corona. Gelukkig zijn we daar allemaal zonder grote problemen doorheen gekomen. Daarom is het zo leuk dat we alle opa's en oma's nu bij elkaar hebben voor zo'n bijzondere foto.”

Véli met moeder, grootmoeder en overgrootmoeder (Foto: Meike Smits)
Véli met moeder, grootmoeder en overgrootmoeder (Foto: Meike Smits)

Gezond leven of geluk
Zo’n levende stamboom. Wat is het geheim eigenlijk? De overgrootvaders Piet en Theo vertellen dat ze gezond leven en veel bewegen. Theo van Wychen: ”Ik doe al veertig jaar elke ochtend mijn oefeningen.” Maar overgrootmoeder Ciel Smits denkt ook meteen aan iets anders: ”Het is natuurlijk ook gewoon geluk dat we zo oud worden. En misschien ook wel het geluk dat we goede genen hebben.”

Daar kun je alleen maar van dromen
Véli is nog maar één maand oud, maar ondergaat het bezoek met al die (over)grootouders in alle rust. Vanuit de box sabbelt ze rustig op haar speentje en overziet het geheel. Overgrootvader Theo Valentijn bekijkt het hele gezelschap van achter zijn kopje koffie: ”Daar kun je alleen maar van dromen dat je zo oud bent dat je dit nog allemaal mee kunt maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!