Liveblog

112-nieuws: woningoverval in Bergen op Zoom • frontale botsing met lesauto

11 april 2022 om 20:07 • Aangepast 12 april 2022 om 14:29
nl
In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant, met een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.32

Vrouw thuis overvallen in Bergen op Zoom, politie pakt snel verdachte op

Een vrouw is maandagavond om acht uur in haar woning in de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom overvallen. De politie wist binnen een kwartier een verdachte aan te houden op de A58 bij Zegge. Uit een eerste verklaring van het slachtoffer, bleek dat de vrouw in haar woning door een man tegen de grond is gewerkt. Mede door haar getuigenis wist de politie de verdachte snel aan te houden.

18.24

Rieten kap boerderij vat vlam maar buren schieten te hulp

Een rieten kap van een oude boerderij in Drunen is maandag rond half zes in brand gevlogen. De buren aan de Grotestraat snelden toe met hun tuinslang en begonnen direct met blussen. Even later wist de brandweer met een hoogwerker bij de brandhaard te komen. Het riet rondom de schoorsteen werd verwijderd waarna de brand snel was beteugeld. De bewoners van de boerderij waren thuis en hadden net de kachel aangemaakt. Het is niet duidelijk of dat de brand heeft veroorzaakt.

17.43

Lesauto en personenwagen botsen frontaal in Oisterwijk

Een lesauto en een personenwagen zijn maandagmiddag rond half vijf frontaal op elkaar gebotst in Oisterwijk. Dat gebeurde in een flauwe bocht op de Gemullenhoekweg. De bestuurder van de personenauto zou volgens de politie op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen. De automobilist raakte niet gewond. De instructrice en het meisje dat rijles had, raakten beide lichtgewond. Ze zijn op de plaats van het ongeval door ambulancepersoneel onderzocht.

17.11

Vrouw en man opgepakt voor diefstal van partij sneakers

De politie heeft afgelopen week een 26-jarige vrouw uit Berlicum en een 36-jarige man uit Nieuwkuijk aangehouden in verband met een diefstal van negenhonderd paar sneakers in Veldhoven. Daarbij is op 1 oktober voor 200.000 euro aan schoenen buitgemaakt. De dieven sloegen rond half elf in de ochtend toe bij een bedrijf aan De Run. Ze hadden het voorzien op exclusieve sneakers van talloze merken uit het duurdere segment. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

16.28

Zes kilo cocaïne gevonden bij bedrijf in Breda

Bij een bedrijf op het industrieterrein Emer zijn maandagmorgen tijdens de routinecontrole van een afgeleverde zending, zeven pakketten met cocaïne aangetroffen. Het gaat om ruim zes kilo. De zending is afkomstig uit Zuid-Amerika. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de herkomst en bestemming van de drugs.

16.04

Zakkenrollers in Breda opgepakt

Twee Roemenen van 26 en 38 jaar zijn zondagmiddag op het Kasteelplein opgepakt voor zakkenrollerij. Dat maakte de politie maandag bekend. Het tweetal pikte op de roltrap van het station in Breda de mobiele telefoon uit een schoudertas van een 56-jarige Bredanaar. Toen het slachtoffer aangifte wilde doen op het politiebureau zag hij daar in de buurt beide mannen. Ze sloegen op de vlucht terwijl ze het mobieltje weggooiden.Agenten wisten het duo daarna aan te houden.

15.34

Da Vinci College in Roosendaal preventief ontruimd

Het Da Vinci College aan de Bovendonk in Roosendaal is maandagmiddag om kwart over een preventief ontruimd. Volgens de school was bij de politie een melding binnengekomen van 'mogelijk geweld richting de school'. Een paar honderd leerlingen zijn naar buiten gegaan. Ze konden met de fiets of de schoolbus naar huis.

Na anderhalf uur bleek dat het om een loos alarm ging en is het schoogebouw weer vrijgegeven. Het is niet duidelijk wat de dreiging inhield. Zowel de school als de politie wil hierover niets vertellen omdat ze samen nog onderzoek doen naar de melding. De ouderavonden die maandagavond op de agenda staan, gaan gewoon door. De leerlingen kunnen dinsdag gewoon weer naar school, zo laat het Da Vinci College weten.

14.39

Brand tijdens werkzaamheden in Eindhoven

De brandweer is maandagmiddag kort uitgerukt, toen er in de Roeklaan in Eindhoven een brandje ontstond. Die zou zijn ontstaan door werkzaamheden bij een gasleiding. Het vuur was snel geblust.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
14.32

N264 dicht na botsing tussen twee auto's

Twee auto's zijn maandagmiddag gebotst op de N264 bij Oeffelt. Het ongeluk gebeurde tussen de Veerweg en de Maasbrug bij Gennep. Vermoedelijk is een van de auto's op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Eén bestuurder is in de ambulance gecontroleerd.

De weg lag na de crash bezaaid met onderdelen. Een van de auto's zou total loss zijn. Door de ravage was de weg tijdelijk afgesloten.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
14.26

Vermiste struisvogel gered door brandweer

De brandweer heeft in Grave een struisvogel uit het water gered. Het dier was al een paar uur zoek, toen een voorbijgangster hem zag zitten in het water van de Raam. Nadat de brandweer de onderkoelde struisvogel onder applaus bevrijdde, hebben medewerkers van de dierenambulance hem meegenomen. Zij zullen hem naar zijn eigenaar in Neerloon brengen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
14.16

Man in Bergen op Zoom opgepakt voor drugshandel

Agenten hebben zondagavond op de Plataanstraat in Bergen op Zoom een 24-jarige Bergenaar gearresteerd op verdenking van drugshandel. De man vertelde hen dat hij problemen had met zijn remmen. De agenten besloten de man te helpen en parkeerden de auto's even verderop. Daar zagen ze de man een tasje uit zijn auto gooien.

Daarin bleek hennep en cocaïne te zitten. De man, een bekende van eerdere overtredingen met drugs, is meegenomen naar het cellencomplex. Ook heeft de politie zijn auto, de drugs en een bedrag van een paarhonderd euro in beslag genomen.

12.42

Twee mannen aangehouden in gestolen auto in Wouw

De politie heeft zondagavond twee mannen aangehouden, die op de Akkerstraat in Wouw in een gestolen auto reden. Agenten reden achter het duo een vroegen het kenteken op. Al snel bleek de auto als gestolen was geregistreerd.

De inzittenden, een 35-jarige Belg zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 39-jarige man uit Standdaarbuiten, zijn overgebracht naar het bureau. De Roosendaalse eigenaar van de auto deed afgelopen zaterdag aangifte van de diefstal.

12.23

Scooterrijder gewond na eenzijdig ongeluk in Oss

Een scooterrijder is maandagochtend gewond geraakt na een eenzijdig ongeluk op de Eschstraat in Oss. De man raakte een stoeprandje en ging vervolgens onderuit. Een thuiszorgmedewerkster stopte meteen om eerste hulp te verlenen. Volgens een 112-correspondent had de man een flink bloedende hoofdwond. Er landde een traumahelikopter op een grasveld van een nabijgelegen school. De man is uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
12.06

Fietsster aangereden door auto in Etten-Leur

Een vrouw op een fiets is maandagochtend in Etten-Leur in botsing gekomen met een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Grauwe Polder met de Triangeldreef. De vrouw is behandeld door het ambulancepersoneel. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.Wie er geen voorrang verleende, is niet bekend.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
11.40

17-jarig meisje uit Eindhoven gezocht

De politie is op zoek naar een meisje van 17 uit Eindhoven. Dat wordt gemeld via Burgernet. In de buurt van de Tucanstraat zou zij vermist zijn geraakt. Het meisje heeft lang blond haar, draagt een zwarte hoodie en zwarte broek, heeft een fiets met een rek achterop en had een grijze tas bij zich. Heb je enig idee waar ze is, bel dan 112.

Wachten op privacy instellingen...
10.58

Politie nog op zoek naar verkrachter in Bakel

De politie is nog altijd hard op zoek naar de dader van een verkrachting in Bakel. Dat meldt de politie in Burgernet. Zondagavond werd op het Kerkepad, aan de kant van het Muziekhofje, iemand verkracht. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden.

Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft
08.56

A2 richting Eindhoven weer vrij na ongeluk

Een ongeluk op de A2 richting Eindhoven zorgde maandagochtend voor flink wat vertraging. Het ging mis tussen Weert-Noord en Leende. Verkeer richting Eindhoven moest rekening houden met een halfuur vertraging.

07.40

Vrachtwagen met pech zorgde voor file op de A50

Door een vrachtwagen met pech onstond er een behoorlijke file op de A50 van Eindhoven naar Oss. De vrachtwagen kwam stil te staan tussen Eerde en Veghel-Noord. Op het hoogtepunt liep de vertraging op tot ruim veertig minuten. Verkeer werd aangeraden om te rijden via Den Bosch. Inmiddels is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Verkrachting in Bakel

Op het Kerkepad in Bakel is gisteravond iemand verkracht. Dat meldt de politie in een Burgernetbericht. De politie vraagt mensen die rond half elf iets verdachts gehoord of gezien hebben dit te melden. De verkrachting gebeurde op het Kerkepad, aan de kant van het Muziekhofje. Meer informatie is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
05.30

Ongeluk op A58 bij Oirschot

Op de A58 bij Oirschot is zondagavond laat een ongeluk gebeurd waarbij twee auto's betrokken waren. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag het ongeluk gebeuren. Het ging mis bij het inhalen. Er raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
05.00

Auto in brand in Breda

Een auto die stond aan de Cornelis Oudshoornstraat in Breda is gisteravond rond half elf in brand gevlogen. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De auto, een BMW, liep flinke schade op.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!