Willy en René: 'Het is op dit moment een drama met de keepers in Nederland'

11 april 2022 om 14:13 • Aangepast 12 april 2022 om 16:00
nl
PSV speelde eindelijk weer eens twee wedstrijden achter elkaar zonder tegendoelpunten. En dat mag volgens de gebroeders Van de Kerkhof een klein wonder heten, gezien de problemen met de keepers. Joël Drommel lijkt nu de plek onder de lat definitief kwijt te zijn aan Yvon Mvogo, maar ook hij kan de broers nog niet overtuigen. Dit probleem speelt niet alleen bij PSV. “We hebben geen topkeepers in Nederland”, zo zeggen ze in de nieuwe Willy en René Podcast.
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

Volgens Willy ligt de aandacht bij keepers te veel op het meevoetballen. “Een keeper moet eerst keepen en daarna pas voetballen.” Broer René denkt dat het schort aan de opleiding van keepers. De vraag wie er volgend seizoen de eerste doelman van PSV zal zijn, kunnen de mannen niet beantwoorden. “Het zal in elk geval wel geen Nederlander zijn."

"Als je Leicester uitschakelt, ga je met een heerlijk gevoel naar Rotterdam."

De gebroeders kijken vol vertrouwen naar de cruciale week die eraan komt. Donderdag speelt PSV in Eindhoven de return in de Conference League tegen Leicester City. Drie dagen later staat in De Kuip in Rotterdam de bekerfinale tegen Ajax op het programma.

Volgens Willy hoeft die Europese wedstrijd op donderdag helemaal geen nadeel te zijn richting de bekerfinale. “Als je Leicester uitschakelt dan ga je met een heerlijk gevoel naar Rotterdam. En het zijn jonge knapen van 24 of 25 jaar. Die moeten wel drie wedstrijden in vijf dagen aankunnen!”

Een complete voorspelling van de twee wedstrijden is in de podcast te horen, inclusief een ontboezeming over de dochter van René die helemaal geen PSV-fan blijkt te zijn…

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!