Video

Gevluchte Masha (6) wil beroemd pianiste worden, ook in Nederland

13 april 2022 om 18:30 • Aangepast 14 april 2022 om 10:04
nl
Ze is pas zes jaar oud, en speelt al de sterren van de hemel op de piano. Masha Sviyazova uit Oekraïne moest samen met haar moeder haar thuisland ontvluchten waardoor ze even niet kon optreden. In het Parktheater mocht ze daarom op een echte Steinway-vleugel spelen.
Profielfoto van Studio040
Geschreven door

Masha mocht via de artiesteningang naar binnen, want ze is immers pianiste. En daar is ze best trots op. “Ik heb in Moskou met een heel orkest gespeeld en in Oekraïne speelde ik stukken van bijvoorbeeld Mozart, Bach en Beethoven in Lviv, Kiev en mijn woonplaats Odessa.”

"Ik droom ervan een beroemde pianiste te worden, zodat de wereld een fijnere plek wordt."

Het is om te oefenen, maar ze verheugt zich al op meer bekendheid. “Ik droom ervan om een beroemde zangeres en pianiste te worden als ik groot ben, zodat de wereld een fijnere plek wordt.” vertelt ze met een grote glimlach.

Bron: Red Square Media Group
Bron: Red Square Media Group

Haar vader was voor de oorlog in Oekraïne al naar het buitenland gereisd voor zijn werk. Toen het te onveilig werd om in Odessa te blijven, zijn ook Masha en haar moeder naar Eindhoven gevlucht. Samen verblijven ze in een kleine studio.

Moeder Olga is muziekdocente. Ze geeft nu muziekles op de school voor Oekraïense kinderen in Woensel-Noord.

Olga is heel trots op haar zesjarige. “Ze speelt al sinds ze tweeënhalf jaar oud is. Toen vertelde haar docent dat ze echt talent heeft. Piano spelen is het allerbelangrijkste, maar zingen doet ze ook heel graag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!