Asielzoeker na steekpartij in azc Overloon jaren de cel in - Omroep Brabant

Asielzoeker na steekpartij in azc Overloon jaren de cel in

13 april 2022 om 16:08 • Aangepast 14 april 2022 om 15:58
nl
Hassan A. (26), de asielzoeker die vorig jaar een medebewoner in het asielzoekerscentrum in Overloon neerstak, heeft een celstraf van vier jaar gekregen. Volgens de rechtbank in Den Bosch is A. schuldig aan poging tot doodslag. A. claimt zichzelf te hebben verdedigd.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

In de praktijk verdwijnt A. korter achter de tralies omdat hij ook nog in voorarrest heeft gezeten. Het is onduidelijk hoe lang die periode precies is. De steekpartij vond op 1 juni plaats.

Steekpartij
Volgens de politie hadden twee mannen die nacht ruzie met elkaar. Dat liep uit op een steekpartij waarbij één man zwaargewond raakte. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

A. ook, maar met lichte verwondingen. Volgens A. probeerde hij zichzelf te verdedigen. De rechter was het daar woensdag niet mee eens.

Lager dan eis
Toch valt de straf lager uit dan die door het Openbaar Ministerie werd geëist. Justitie eiste 66 maanden met aftrek van voorarrest.

De rechter neemt in het oordeel echter mee dat A. niet eerder voor een dergelijk conflict is veroordeeld en dat A. heeft aangegeven iets goeds met zijn leven te willen doen. Daarom krijg A. vier jaar celstraf met aftrek van voorarrest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone