Omsingelde 'inbreker' blijkt redder van gewonde vogel te zijn

13 april 2022 om 18:48 • Aangepast 14 april 2022 om 11:11
nl
De politie wilde afgelopen zaterdag in Helmond een inbreker op heterdaad betrappen, maar ze maakte een vergissing. Ze omsingelde een bouwterrein in Helmond, waar een vermeende inbreker op beveiligingscamera's was gespot. Eenmaal daar bleek dat er wat anders aan de hand was.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie kreeg zaterdagavond rond halfacht een melding van de alarmcentrale. Op beveiligingscamera's was iemand op het afgesloten bouwterrein te zien. Hij had een doos met spullen bij zich. De politie dacht dat het om een inbreker ging en ze haastte zich erheen.

Op heterdaad betrappen
Meerdere eenheden van de politie omsingelden het bouwterrein om de inbreker op heterdaad te betrappen. Niet veel later vonden ze de man buiten het terrein. De politie keek in de doos en zag dat het hier niet ging om diefstal. In de doos zat namelijk een gewonde kraai.

De 'inbreker' woont in de buurt van het bouwterrein en had gezien dat er een gewond beestje lag. Hij besloot het te redden en de dierenambulance in te schakelen. De dierenambulance heeft de zorg over de kraai overgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!