PSV-fans vol vertrouwen in cruciale week: 'Het loopt niet bij Ajax'

14 april 2022 om 09:00 • Aangepast 14 april 2022 om 11:46
nl
Het is erop of eronder voor PSV. Deze week bepaalt grotendeels hoe dit seizoen de geschiedenisboeken ingaat. Als het aan de supporters ligt, komt het goed deze week. PSV gaat volgens hen door in de Conference League en wint de beker. "Iedereen kijkt er naar uit."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

John van den Heuvel – misdaadjournalist & PSV-supporter
Het is maar goed dat we een dag eerder met John van den Heuvel bellen, want wanneer we hem vragen hoe hij een wedstrijddag beleeft krijgen we het volgende antwoord. “Op wedstrijddagen heb ik een kort lontje. Dan moeten mensen niet te veel beginnen over kleinigheidjes. Je kan mij dan beter niet te veel lastig vallen. Er is dan te veel stress en spanning.”

"Het loopt totaal niet bij Ajax en ze hebben een keeper die op instorten staat."

Van den Heuvel gaat (uiteraard) naar beide wedstrijden. Hij is positief gestemd, zeker over de bekerfinale. “Zeker richting zondag verwacht ik dat wij zelfs de favoriet zijn. Het loopt totaal niet bij Ajax en ze hebben een keeper die op instorten staat. Het zou toch prachtig zijn als we na de Johan Cruijff Schaal ook de bekerfinale van ze winnen.”

Ook tegen Leicester City voorziet hij een goede afloop. “De uitwedstrijd gaf voldoende perspectief. Nu in een vol Philips Stadion zie ik het niet mis gaan. Het zou natuurlijk wel fijn zijn als we het vroeg beslissen richting de wedstrijd van zondag. Ik heb er echt veel zin in.”

Ook in zijn voorspelling is Van den Heuvel positief. Donderdagavond wordt het 2-1. Zondag gaan we met 3-2 winnen na verlenging.”

Willem-Jan Schampers – redacteur De PSV Supporter
Willem-Jan weet wel welke wedstrijd hij het liefste wil winnen deze week. “Ik wil toch altijd wel heel graag van Ajax winnen. Natuurlijk is vanavond ook belangrijk, maar ik zou écht balen als we zondag verliezen.”

"Het wordt een onverdiende 2-1."

Schampers merkt in zijn omgeving dat deze wedstrijden meer leven dan anders. “Er wordt veel meer geappt in de appgroepen met PSV-supporters. Iedereen kijkt er naar uit en wil de sfeer proeven. We gaan ook eerder dan gebruikelijk.”

Gevraagd naar een voorspelling reageert de redacteur van De PSV Supporter als volgt. “De wens is de vader van de gedachte. We gaan donderdag door, ik denk na strafschoppen. Dat geeft een boost naar zondag. Dan wordt het een onverdiende 2-1. Ik hoop door een penalty in de laatste minuut.”

Rob Bogaarts – voorzitter PSV supportersvereniging
Hij baalt als een stekker, maar Rob Bogaarts mist donderdag de confrontatie met Leicester City. Hij is aan het hiken in Schotland, maar neemt de ervaring uit Leicester mee. “Ik heb daar gezien dat we niet bang hoeven te zijn. Je denkt constant aan wat er gebeurt als we doorgaan. Ik weet ook dat het kan.”

"Die van zondag gaan we wel stelen vermoed ik."

Bogaarts is de één van de weinigen die niet zo zeer meer zin heeft in zondag. “Ik ben meer bezig met Leicester. Ik vind de Conference League heel leuk. Maar natuurlijk hoop ik dat we van Ajax winnen. Maar die zullen het nu ineens wel weer goed doen. We zullen er vol op moeten klappen.”

De voorzitter van de supportersvereniging denkt twee keer aan dezelfde uitslag. “Het wordt twee keer 2-1. Die van zondag gaan we wel stelen vermoed ik, maar dat maakt het niet minder lekker.”

PSV speelt donderdagavond om 18.45 uur tegen Leicester City. In Engeland werd het vorige week 0-0. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de halve finale van de Conference League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!