Video

Met de auto door de stal van boer Anton voor parkeerplek op Paaspop

15 april 2022 om 18:39 • Aangepast 18 april 2022 om 14:23
nl
Boer Anton is een begrip in Schijndel en daarbuiten. Tijdens Paaspop combineert Anton de zorg voor zijn koeien met die van de heilige koeien van de festivalgangers. Voor tien euro mag een auto, na een ritje door de stal, geparkeerd worden op een van zijn weilanden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Rond drie uur kwamen vrijdag de eerste bezoekers met de auto naar het festivalterrein. De route naar het parkeerterrein leidde door een van de stallen. Binnen moest het parkeergeld van tien euro voor een dag of vijftien euro voor een heel weekend worden betaald.

"Ik heb bezoekers aan Paaspop ouder zien worden."

Ook voor de koeien was het even wennen. Voor het eerst sinds twee jaar reden er weer een kleine vierduizend auto's door de stal. "We doen dit al zo'n zestien jaar", vertelt Anton. "Ik heb sommige festivalbezoekers ouder zien worden. En dat was omgekeerd ook het geval."

De stal is acht jaar geleden gebouwd op zijn terrein. Mensen die nu bij boer Anton willen parkeren, moeten dus eerst door die stal.

"De koeien hebben de mensen gemist."

Sommige bezoekers vinden dat zielig voor de koeien. "Ze eten en drinken gewoon hoor. De koeien hebben de mensen gemist, bovendien rijden er al veel mensen elektrisch. De koeien geven vanavond net zoveel melk als anders. Dit keer zit er ook nog muziek in", zegt hij lachend. Aan alles is te zien dat Anton het naar zin heeft. "Ik heb het druk zonder zorgen. We zijn weer blij. De weilanden liggen er perfect bij. Het festival kan beginnen."

Wie denkt dat boer Anton rijk wordt van het parkeergeld, heeft het mis. "De opbrengst gaat naar goede doelen, onder meer Spieren voor Spieren. We schaffen van het geld ook een AED aan. Dan kunnen we ook voor andere mensen zorgen, mocht het misgaan."

In de video bovenin zie je hoe de auto's door de stal rijden.

Koeien hebben de mensen gemist.
Koeien hebben de mensen gemist.
Met de auto door de stal bij Paaspop.
Met de auto door de stal bij Paaspop.
Bezoekers Paaspop op weg naar het festivalterrein.
Bezoekers Paaspop op weg naar het festivalterrein.
Volle bak op de weilanden van boer Anton.
Volle bak op de weilanden van boer Anton.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!