112-nieuws: gebouw brandt uit in Rosmalen • natuurbrand in Vessem - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: gebouw brandt uit in Rosmalen • natuurbrand in Vessem

17 april om 18:51 • Aangepast 28 april om 14:08
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

18.46

Flinke brand in Rosmalen

Aan de Peter de Gorterstraat in Rosmalen is een gebouw van natuurorganisatie Brabants Landschap volledig uitgebrand. Volgens een 112-correspondent zou het gebouw ook dienen als opslagplaats voor de Rosmalense Reddingsbrigade. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Er was niemand aanwezig in het gebouw.

Inmiddels is een groot deel van het rieten dak al ingestort. Ook de rest van het pand moet als verloren worden beschouwd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
16.33

Vermist jongetje (12) uit Chaam weer terecht

Het 12-jarige jongetje uit Chaam dat zondagmiddag kort vermist werd, is inmiddels weer gevonden. De politie vroeg eerder via Burgernet om hulp bij de zoektocht.

16.19

Rijstrook dicht op A27 bij Nieuwendijk

Op de A27 van Breda naar Gorinchem is de rechterrijstrook dicht bij Nieuwendijk. De vertraging loopt daar snel op. Wat precies de oorzaak is, is niet duidelijk. Volgens de ANWB zou er iemand onwel zijn geworden.

15.21

Motor en scooter botsen in Schaijk

Een jonge man op een scooter is gewond geraakt, toen hij bij een oprit in Schaijk een motorrijder over het hoofd zag. De twee kwamen daardoor in botsing. Er werd een traumahelikopter opgeroepen en de bestuurder van de scooter is even later met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend. De motorrijder is ter plekke behandeld en kon zelf zijn weg naar huis vervolgen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
15.17

Natuurbrand in Vessem onder controle

Bij een natuurbrand aan de Lantie in Vessem is zondagmiddag zo'n 650 vierkante meter bos afgebrand. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit en had het vuur redelijk snel onder controle. Het nablussen zal nog even duren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel ontstond het vuur aan de rand van een wandelpad.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
12.39

Gedumpt afval in sloot Eindhoven

In een sloot aan de Soeterbeek in Eindhoven is afval gedumpt. Er ligt een aantal afvalzakken en plastic bakken. Wat daarin zit, is niet bekendgemaakt maar volgens een 112-correspondent zou om een agressieve vloeistof gaan. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten. Op basis van die metingen zou het volgens de brandweer om drugsafval kunnen gaan.

Wachten op privacy instellingen...
In de afvalzakken en plastic bakken aan de Soeterbeek in Eindhoven zou een agressieve vloeistof zitten (foto: SQ Vision).
In de afvalzakken en plastic bakken aan de Soeterbeek in Eindhoven zou een agressieve vloeistof zitten (foto: SQ Vision).
Het afval is gedumpt aan de Soeterbeek in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Het afval is gedumpt aan de Soeterbeek in Eindhoven (foto: SQ Vision).
12.24

Auto slaat over de kop na aanrijding in Tilburg

Een auto is zondagochtend rond halftwaalf over de kop geslagen op de Kempenbaan in Tilburg. In de auto zaten een vader en zijn zoontje. Zij reden op de Kempenbaan richting Tilburg toen ze op de kruising met de Dr. Bloemenlaan werden aangereden door een andere automobilist. Die is volgens een 112-correspondent vervolgens doorgereden. De aangereden auto eindigde schuin tegen een boom. De vader en zijn zoontje bleven desondanks ongedeerd.

LEES OOK: Vader en kind twee keer aangereden in hun auto, daders rijden door

Wachten op privacy instellingen...
De aangereden auto kwam tegen een boom tot stilstand (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
De aangereden auto kwam tegen een boom tot stilstand (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
12.13

Automobilist raakt rijbewijs kwijt dat hij net heeft

Een automobilist die pas sinds kort een rijbewijs heeft, raakte dit zondagochtend kwijt nadat agenten zagen dat de bestuurder aan het racen was over de A29 bij Willemstad. Hij reed 73 kilometer per uur te hard over de weg. Daar geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De automobilist had pas een maand zijn rijbewijs. Vanwege zijn leeftijd mocht hij alleen met een begeleider rijden. Omdat de begeleider deze taak niet heeft opgepakt, wordt het CBR ingeschakeld.

Wachten op privacy instellingen...
11.46

Auto botst op lantaarnpaal in Vught

Een automobilist is zaterdagavond op een lantaarnpaal gebotst op het Moleneindplein in Vught. Niemand raakte gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De agent die na de aanrijding poolshoogte nam op het Moleneindplein werd daar aangesproken door een aantal jeugdigen. Zij gaven de agent een portemonnee die ze hadden gevonden. "Eerlijke vinders!", prijst de agent hen. De politie heeft de eigenaar van de portemonnee achterhaald.

11.30

Auto slaat over de kop na botsing Soerendonk

Een auto is zondagochtend over de kop geslagen op de Molenheide in Soerendonk. Dit gebeurde na een frontale botsing tegen een bestelbus. De betrokkenen, onder wie een kind, zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar niemand hoefde naar een ziekenhuis gebracht te worden. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. De weg is afgesloten voor al het verkeer.

Wachten op privacy instellingen...
De weg werd na het ongeluk in Soerendonk afgesloten (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De weg werd na het ongeluk in Soerendonk afgesloten (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
11.15

File op A2 bij Eindhoven

Verkeer moest zondagochtend rekening houden met een halfuur file op de A2 van Eindhoven richting Maastricht. Daar gebeurde rond elf uur een ongeluk, bij knooppunt De Hogt. Vervolgens werd de linkerrijstrook afgesloten vanaf knooppunt Batadorp. Rond halftwaalf 's ochtends werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

11.01

Eindhovenaar aangehouden na botsing met politieauto

Een 19-jarige Eindhovenaar is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij op een gestolen scooter in botsing kwam met een burgerauto van de politie. Dit gebeurde in de Planetenlaan. Een vrouw die achterop de scooter zat, raakte gewond aan haar hand. De scooterrijder - die geen rijbewijs heeft - ging er na de botsing vandoor, maar agenten konden hem achterhalen en hielden hem wat later thuis aan.

LEES OOK: Man (19) rijdt op gestolen scooter, botst met politieauto en vlucht te voet

10.41

Zwaargewonde vrouw gevonden in Uden

Op de Nistelrodeseweg in Uden is zaterdagavond rond negen uur een zwaargewonde vrouw gevonden. Ze lag bij een fiets. Wat de vrouw precies is overkomen, wordt onderzocht. In het ziekenhuis bleek dat de vrouw ernstig hoofdletsel heeft. Haar toestand is zorgelijk, liet een politiewoordvoerder zondagochtend weten.

LEES OOK: Vrouw met ernstig hoofdletsel gevonden op weg in Uden: 'Toestand zorgelijk'

10.10

Brand in loods Boekel

In Boekel is zondagochtend brand uitgebroken in een loods aan De Vlonder. Er zou volgens een correspondent sprake zijn van broei. "Met een loader wordt alles uit elkaar gereden, in samenwerking met de brandweer."

Wachten op privacy instellingen...
10.06

Fietser aangereden in Deurne

Een fietser is zondagochtend aangereden op De Poort in Deurne. Een automobilist zag de fietser over het hoofd. Het slachtoffer kwam volgens een 112-correspondent op het hoofd terecht. De man is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, voor verdere controle. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Wachten op privacy instellingen...
De aanrijding vond plaats op De Poort in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op De Poort in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
08.50

Auto belandt bijna in water in Den Bosch

Een auto is zondagochtend rond halfnegen bijna in het water beland in Den Bosch. De huurauto was geparkeerd aan de Havensingel en het ging mis toen de bestuurder wilde wegrijden. "Overal aan de Havensingel staat een heg achter de parkeervakken, behalve net hier", laat een 112-correspondent weten. Gelukkig stopte de auto vlak voor het water. Het portier van de auto, dat nog open stond toen die van het talud gleed, liep bij het ongeluk wat krassen op.

Het ging mis toen de bestuurder wilde wegrijden uit het parkeervak aan de Havensingel in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
Het ging mis toen de bestuurder wilde wegrijden uit het parkeervak aan de Havensingel in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
De auto belandde bijna in het water in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
De auto belandde bijna in het water in Den Bosch (foto: Bart Meesters).
08.47

Automobilist belandt in greppel in Nispen

Een automobilist uit België belandde zaterdagnacht met zijn auto in een greppel naast de Heijbeeksestraat in Nispen. De 23-jarige man had een alcoholpromillage van ruim 1,3. Agenten hebben het rijbewijs van de man ingevorderd. De bestuurder en de bijrijder raakten bij het ongeluk niet gewond.

08.40

Man crasht op oprit in Roosendaal

Een automobilist uit Litouwen moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren nadat hij met zijn auto crashte op de oprit ter hoogte van de Rooseveltlaan in Roosendaal. De 29-jarige man eindigde daar met zijn auto tegen de vangrail. Agenten lieten de man blazen. De uitkomst van die blaastest gaf volgens de politie aanleiding voor nader onderzoek. Het bloed van de man wordt nu getest op alcohol en drugs.

06.21

Ruim 40 automobilisten betrapt op vasthouden mobieltje

Op de A16 bij Zevenbergschen Hoek heeft de politie zaterdag 42 automobilisten betrapt op het vasthouden van hun smartphone terwijl ze autoreden. Zij zullen binnenkort een proces-verbaal van 350 euro thuisgestuurd krijgen.

Wachten op privacy instellingen...
02.49

Auto in vlammen op in Den Bosch

Aan de straat Orthen in Den Bosch is zaterdagavond een auto in vlammen opgegaan. De melding van de brand kwam rond halftwaalf binnen bij de brandweer. Het linker portier van de Mercedes stond in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto af te voeren.

Wachten op privacy instellingen...
De politie onderzoekt hoe de autobrand in Den Bosch kon ontstaan (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De politie onderzoekt hoe de autobrand in Den Bosch kon ontstaan (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
02.07

Brand in bedrijfsgebouw Goirle

Bij een bedrijfsgebouw aan de Parallelweg in Goirle woedde zaterdag rond middernacht brand. De brandweer rukte met vijf wagens uit om de brand, die woedde op de eerste etage, te bestrijden. "Vanuit buitenaf waren de vlammen en een rode gloed goed zichtbaar", laat een 112-correspondent weten. De politie sloot de omgeving af voor verkeer en publiek. De brandweer heeft de brand geblust. De schade zou groot zijn.

Wachten op privacy instellingen...
22.58

Steekpartij in Budel

In Budel is zaterdagavond een vrouw aangehouden na een steekpartij aan De Wieken. Na een melding van een ruzie tussen een man en een vrouw troffen agenten in een huis de gewonde man aan. De vrouw was op dat moment vertrokken, maar kwam later terug. Toen is ze gearresteerd. "Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht", laat een agent weten. "Evenals de relatie tussen de man en de vrouw." Volgens een 112-correspondent reageren buurtbewoners geschrokken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone