Dinie brengt boer Hans van slag, maar hij herpakt zich en ‘gaat ervoor’ - Omroep Brabant

Dinie brengt boer Hans van slag, maar hij herpakt zich en ‘gaat ervoor’

18 april om 12:05 • Aangepast 19 april om 08:00
nl
Het leek in eerste instantie een rustige Boer Zoekt Vrouw avond te worden, maar toen stond ineens alles op z’n kop. Dinie vertelde boer Hans dat ze naar huis ging, Janine huilde uit bij haar vriendinnen, Jouke is er helemaal uit, Rob overstelpte Wendy met zoenen en Evert stond ‘trillend op zijn benen’. Onze BZV expert Steffi zat op het puntje van haar stoel.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Het was bijna niet om aan te zien, de reactie van onze Brabantse boer Hans toen ze vertelde dat ze haar spullen ging pakken. ‘Jammer. Jammer. Heel jammer. Echt heel jammer’, stamelde hij met tranen in zijn ogen. Maar hij wist zich goed te herpakken. "We gaan ervoor", zei hij tegen de dolgelukkige Annette die hem prompt in de armen vloog. Klasse Hans!

Steffi: “Het was inderdaad pijnlijk om te zien maar ook wel weer mooi. Want hij begrijpt Dinie. Omdat hij hetzelfde heeft meegemaakt. Ze is gewoon nog niet toe aan een nieuwe relatie. Annette was tot nu toe eigenlijk niet in beeld, maar hij gaat nu ontdekken dat ze een ontzettend lieve, gezellige, positief ingestelde vrouw is die heel goed bij hem past. Dit heeft echt kans van slagen!”

Bij boer Rob ging het op de Twister-mat en tijdens het speuren naar hommelkasten allemaal om het ‘fysieke contact’ want ja, zo kom je erachter of er iets zit. Daarom wilde hij zoenen scoren, van Wendy welteverstaan, en dat lukte aardig. Maar hij hoorde niet dat ze in de camera zei dat al dat gezoen haar niet zoveel deed. Autsch…

“Ik heb wel een beetje met ‘m te doen. Want Wendy zorgt ervoor dat de vlinders bij hem zowat ontploffen. Hij gaat voor haar kiezen en denkt dat het goed zit, maar wij zien en horen hele andere dingen. Dat geflirt en de signalen die ze hem geeft, kloppen niet met wat ze in de camera zegt. En logé Sonja heeft ook nog niet hét gevoel, dus dat wordt wat volgende week”, voorspelt Steffi.

Boer Evert dacht aan '32 jaar, trillend op mijn benen' van Doe Maar toen hij met Maud in de stal was. Die op haar beurt ontdekte dat koeien melken een soort yoga is. Die yoga gaat ze misschien nog hard nodig hebben, want het ziet ernaar uit dat Nans net zoveel kans maakt om mee op citytrip te gaan. Slim van de vrouwen, dat vragenspelletje. Maar of ze er wijzer van zijn geworden?

“Evert is echt helemaal blij met die twee op zijn boerderij. Hij geniet van de aandacht, is in z’n sas en blijft helemaal zichzelf. Want hij zegt misschien niet zoveel, behalve in de kroeg dan, maar áls hij iets zegt, is het wel raak. Wie van de twee mee op citytrip gaat? Ik durf het niet te zeggen, ze zijn zó verschillend en hij vindt ze alle twee leuk. Misschien moeten ze gewoon allebei mee, haha.”

En die arme Janine, ze komt er maar niet uit. Gelukkig waren er tijdens de barbecue veel schouders van vriendinnen om op uit te huilen. Én de arm van Sander die om háár schouder werd gelegd. De Fries doet het goed, vindt Steffi.

“Het is dat de uitzending niet live is, anders had ik d’r gebeld. En gezegd: meid, pak een biertje, denk niet zoveel na en luister naar je gevoel. Ze blíjft maar die druk op zichzelf leggen. Super goed van Sander dat hij die vragen stelde aan Janine, al werd ze er wat ongemakkelijk van. Ik zie gewoon dat ze hem stoer en mannelijk vindt, dus ik hoop dat ze hem een kans geeft. Christiaan gaat het ‘m niet worden ben ik bang.”

Tot slot boer Jouke. Er lijkt iets gaande tussen hem en de Brabantse Karlijn en ze gaf ook toe dat hij haar echt iets doet: ‘ik vind hem echt stoer als ik hem zo bezig zie in de stal’. Lotte leek voor het eerst wat minder vrolijk en een beetje onzeker, daar veranderde haar momentje met de boer op de tractor niet veel aan. Bij een van de twee heeft de boer maar een half woord nodig, maar ja, bij wie?

“Jouke is er uit, dat is duidelijk. Alleen wij kijkers nog niet. Want ik dacht ook wel wat te zien tussen Jouke en Karlijn, ‘s morgens in de stal. Maar toen ze met zijn vrienden aan een biertje zaten, zag ik dat weer meer bij Lotte. Toch denk ik dat ze net te lief is voor hem en dat Karlijn het gaat worden. Tjonge, het is echt een flipperkast van emoties dit seizoen, bij alle boeren. Maar daarom is natuurlijk ook zo leuk om naar te kijken”, besluit Steffi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.