Eigenaar vakantiepark sluit inbreker op en houdt hem vast tot politie er is

18 april 2022 om 11:47 • Aangepast 19 april 2022 om 11:40
nl
Een eigenaar van recreatiepark 't Zand aan de Maastrichtsebaan in Alphen heeft zondag hoogstpersoonlijk een inbreker vastgehouden. Hij was gewaarschuwd dat er voor een vakantiehuisje een vreemde fiets stond en dat er een ruitje was ingeslagen en ging daarop naar dat huisje toe.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In het huisje zag de eigenaar van het park een onbekende man slapen op een bank. Hij deed daarop de deur van het vakantiehuisje weer op slot en belde de politie.

Nog meer inbraken
Toen de inbreker daarachter kwam, probeerde hij uit het huisje te breken maar dit lukte niet. Agenten hielden de verdachte aan. Het gaat om een 40-jarige man wiens verblijfplaats in Nederland niet bekend is.

Volgens de politie komt de werkwijze van deze verdachte overeen met andere inbraken in vakantiehuisjes tijdens de afgelopen week. De recherche gaat onderzoeken of deze man daar ook verantwoordelijk voor is.

Kort geleden vrijgelaten
Op het politiebureau bleek dat de inbreker kort geleden onder bepaalde voorwaarden was vrijgelaten nadat hij was aangehouden voor eerdere inbraken. Eén van de voorwaarden was dat hij geen nieuw strafbaar feit mocht plegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!