Hockeysters Den Bosch maken favorietenrol in finale EHL niet waar

18 april 2022 om 16:21 • Aangepast 28 april 2022 om 15:11
nl
De hockeysters van Den Bosch hebben hun favorietenrol in de finale van de Euro Hockey League niet kunnen waarmaken. De Bossche ploeg moest in Amstelveen het hoofd buigen tegen de hockeysters van Amsterdam. Dat gebeurde na shoot-outs, die nodig waren omdat de stand na de reguliere minuten 2-2 was.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Den Bosch won vorig jaar de EHL en was licht favoriet. De ploeg van trainer Marieke Dijkstra nam ook al snel de leiding in de wedstrijd door een treffer van topschutter Frédérique Matla. Amsterdam kwam sterk terug en maakte via Filiz Tuzgöl gelijk, maar vlak voor rust ramde Matla de bal nog een keer in het doel en zette Den Bosch op 2-1.

Video-scheidsrechter
De Bosschenaren leken in de tweede helft de wedstrijd onder controle te hebben, totdat Fay van der Elst uithaalde en Amsterdam opnieuw op gelijke hoogte bracht. In de slotfase viel geen goal meer en moest de video-scheidsrechter opvallend vaak beslissingen nemen over al dan niet terechte strafcorners.

Shoot-outs
In de shoot-outs gebeurde ook van alles. Bijna elke bal werd aangevochten bij de VAR. Den Bosch scoorde via Pien Sanders en Matla, maar daarna volgden missers van Margot van Geffen, Lidewij Welten en Noor Omrani en zo groeide keepster Anne Veenendaal uit tot de heldin van Amsterdam.

Aan de andere kant waren Maria Verschoor, Freeke Moes en Noor de Baat trefzeker. Moes mocht in de herkansing omdat keepster Josine Koning een overtreding maakte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!