FC Den Bosch-aanvaller Cijntje scoort al na 12 seconden

19 april 2022 om 15:22 • Aangepast 28 april 2022 om 15:54
nl
FC Den Bosch-aanvaller Jeremy Cijntje beleefde maandagavond een onvergetelijke avond. De aanvaller scoorde al na twaalf seconden. Geen record, maar wel heel snel. “Ik heb de goal al zeker honderd keer terug gekeken.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven
Wachten op privacy instellingen...

Sommige toeschouwers zaten nog niet eens op hun stoeltje, toen Cijntje de 0-1 al tegen de touwen schoot. Na twaalf seconden strafte hij een fout van de Jong Utrechtdefensie af. Jong FC Utrecht had afgetrapt en na twee keer overspelen werd de bal pardoes in de voeten van Cijntje geschoten. Die twijfelde geen moment en schoot raak.

Het doelpunt van Cijntje betekende ook de overwinning uit bij bij Jong FC Utrecht.

In twaalf seconden een doelpunt maken is overigens nét geen record in Brabant. Dan had Cijntje vier seconden sneller moeten zijn.

  • Hilmi Mihci, FC Den Bosch (8 seconden), 2008
  • Koos Waslander, NAC (8 seconden), 1982
  • Robert Braber, Helmond Sport (11 seconden), 2018
  • Jeremy Cijntje, FC Den Bosch (12 seconden), 2022
  • Hans Vincent, Willem II (13 seconden), 1991
  • Marcel van der Sloot, FC Oss (17 seconden), 2013
  • Balasz Dzsudzsak, PSV (17 seconden), 2009
  • Joey Sleegers, FC Eindhoven (19 seconden), 2021
  • Rick Hoogendorp, RKC (25 seconden), 2001

Voor Cijntje was deze snelle goal een bevrijding. “Iedereen die weet waar ik vandaan kom, was heel blij dat het eindelijk goed viel”, vertelt de opgeluchte aanvaller.

Zijn laatste doelpunt maakte hij toen hij nog voor FC Dordrecht speelde. In periodes bij Heracles Almelo, Waasland-Beveren en Roda JC lukte het maar niet voor Cijntje: “Dat was heel zwaar. Je gaat op een gegeven moment wel aan jezelf twijfelen.”

"Dan valt er echt een druk van je schouders af als hij er dan eindelijk wel ingaat.”

De opluchting was daarom heel groot na eindelijk weer een doelpunt voor de 24-jarige aanvaller: “Ik heb elke wedstrijd wel een scoringskans gehad. Dan valt er echt een druk van je schouders af als hij er dan eindelijk wel ingaat.”

Toch kon het geluk kon niet op voor Cijntje. Zijn razendsnelle treffer bleek na de resterende 5400 seconden genoeg voor drie punten. “Heerlijk om matchwinner te worden, dat gevoel was ik al bijna vergeten.”

“We hebben niks te verliezen."

De drie punten zorgen er zelfs voor dat FC Den Bosch mag blijven dromen op een vierde periode. “We hebben niks te verliezen. Het worden nog drie finales en dan zien we het wel”, zegt Cijntje nuchter. De ploeg van Jack de Gier staat met nog drie wedstrijden, vier punten achter op de koploper van de vierde periode.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!