Albert Brosens (84) is overleden: 'Maar zijn NAC-lied blijft voor altijd'

19 april 2022 om 16:49 • Aangepast 28 april 2022 om 15:54
nl
Er is geen NAC-fan die het nog nooit uit volle borst heeft meegezongen: Hé, hé, hé, hé, hup N-A-C. Afgelopen zondag is Albert Brosens, de bedenker en zanger van het lied, op 84-jarige leeftijd gestorven.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Dat uitgerekend Brosens de man achter het NAC-lied werd, mag geen toeval heten. Al op jonge leeftijd speelde de Bredanaar verschillende instrumenten, zoals piano, trompet en accordeon. Dat hij daarnaast zijn leven lang fan was van de club, maakte de combinatie haast onvermijdelijk.

Hij bedacht het NAC-lied uiteindelijk in 1968, samen met componist Gaby Dirne. Bijna 55 jaar later galmt het nummer nog altijd voor iedere wedstrijd door het Rat Verlegh Stadion.

"Komt het niet uit de speakers, dan wel door de kelen."

En zo zal het tot in de lengte der dagen blijven, benadrukt Leon Deckers van Fanzine De Rat. "Het lied wordt al generaties lang doorgegeven. Inmiddels kun je je geen wedstrijd meer zonder voorstellen. Komt het niet uit de speakers, dan wel door de kelen."

Dat laatste zal aanstaande vrijdag rondom de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht extra hard gebeuren, denkt Deckers. "We zijn bezig met een passend eerbetoon in de vorm van een spandoek. Het is kort dag, maar we moeten stil staan bij mensen die zoveel hebben betekend voor de club."

Vrijdagochtend zal er een afscheidsdienst worden gehouden voor Brosens. Hij laat twee kinderen en vier kleinkinderen na.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!