Gemeente Oss vangt 80 asielzoekers uit Ter Apel op

19 april 2022 om 22:18 • Aangepast 28 april 2022 om 16:02
nl
De 360 mensen die niet meer terechtkunnen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, worden sowieso de komende nacht opgevangen in Oss, Amsterdam en Nijmegen. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat het in Oss om 80 vluchtelingen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Sinds dinsdag mogen er niet meer dan 2000 asielzoekers verblijven in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De grote tenten waarin mensen werden opgevangen en sliepen, worden afgebroken. Daardoor moest voor driehonderd mensen een slaapplaats worden gezocht. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) zei eerder dinsdag nog niet te kunnen garanderen dat hij al die plekken zou vinden, maar dinsdagavond bleek dat toch gelukt.

De afgelopen tijd was het druk in Ter Apel en er verbleven meer mensen dan de 2000 voor wie er officieel plaats is. De Veiligheidsregio Groningen noemde de situatie bij het aanmeldcentrum eind maart zorgelijk.

Asielzoekers kunnen niet doorstromen naar een van de 111 azc's. Die zitten vol, mede omdat zo'n 13.000 statushouders wachten op een woning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!