Spoor van vernieling na rit mét alcohol en zónder rijbewijs

24 april 2022 om 11:39 • Aangepast 25 april 2022 om 08:27
nl
Een 38-jarige automobilist uit Udenhout is zaterdag aangehouden, nadat hij een spoor van vernielingen had getrokken. De man veroorzaakte meerdere aanrijdingen, reed door rood, maakte zich schuldig aan bumperkleven. Hij bleek met alcohol op achter het stuur te zitten en reed zonder rijbewijs, meldt de politie.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

De eerste melding over de automobilist kwam zaterdag rond 10.15 uur binnen bij de politie. Hij zou op de Helvoirtseweg in Vught een aanrijding hebben veroorzaakt en zijn doorgereden. Agenten troffen hem toen nergens aan. Rond 12.30 uur kreeg de politie eenmelding binnen over een auto, waarvan een kentekenplaat miste, die over de N261 richting Tilburg reed. De automobilist zou op de kruising met de Heikantlaan een aanrijding hebben veroorzaakt, door rood zijn gereden en vervolgens richting de Bachlaan zijn gereden.

Blaastest
Gelet op de melding die ochtend sloegen agenten direct aan op deze nieuwe melding, omdat de auto voldeed aan de eerder doorgekregen gegevens. Agenten reden naar de woning van de man op wiens naam dat kenteken stond, zagen de auto staan en de bestuurder uitstappen. Uit een blaastest bleek dat de 38-jarige man uit Udenhout onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden.

Na onderzoek bleek de verdachte nog meer op zijn kerfstok te hebben, aldus de politie. Zo zou hij rond 11.00 uur op de kruising van de Mozartlaan met de Bachlaan en de Reigerbosweg opzettelijk tegen de auto van een man uit Waalwijk aan zijn gereden en daarna zijn weggereden. Even daarvoor zou hij zich al schuldig hebben gemaakt aan rijden door rood licht, bumperkleven en onnodig toeteren.

Verder bleek dat de man zijn rijbewijs na een eerder verkeersfeit al kwijt was geraakt. Zijn auto is in beslag genomen. Hij zit nog vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!