Parkeerplaats veranderd in autokerkhof: vier wagens door brand verwoest

25 april 2022 om 10:28 • Aangepast 3 mei 2022 om 16:29
nl
Vier auto's die op een parkeerplaats stonden in de Daniël Marotstraat in Breda zijn maandagochtend vroeg door brand flink beschadigd. Eén auto brandde compleet uit. De politie sluit niet uit dat deze auto in brand is gestoken. Het vuur sloeg over naar drie andere auto's op de parkeerplaats.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De brand ontstond iets na vier uur maandagochtend.

Op foto's is te zien dat een van de vier auto's is veranderd in een troosteloos wrak. De motorkap staat open en daaronder prijkt een verkoolde puinhoop. Om de auto heen zijn politielinten gedrapeerd. Ook de auto ernaast ziet er treurig uit. Onder een van de koplampen gaapt een gat, het portier is flink beschadigd en het zijraampje aan diezelfde kant ligt eruit.

Van een derde auto liggen in elk geval drie ramen, waaronder de achterruit, eruit. De achterkant van deze auto is zwaar gehavend.

Opgelucht
De eigenaar van een busje dat ook op de parkeerplaats stond, kon maandagochtend opgelucht adem halen. Zijn auto stond weliswaar in de buurt van de auto die door de brand werd verwoest, maar zijn busje ontsnapte aan de vlammen. Een bezoek aan de autowasstraat is in dit geval afdoende.

De politie laat maandagochtend weten dat ze aangifte heeft opgenomen van brandstichting. Ze doet verder onderzoek naar de brand.

Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!