Yannick voelde zichzelf een filmster in de nieuwe serie The Goalgetters - Omroep Brabant
Video

Yannick voelde zichzelf een filmster in de nieuwe serie The Goalgetters

29 april om 07:30 • Aangepast 6 mei om 16:32
nl
Wachten op privacy instellingen...
Zes maanden lang ineens een camera op je gericht. Het overkwam het G-voetbalelftal van TGG Den Bosch. Vanaf zaterdag is wekelijks het resultaat te zien in het tv-programma The Goalgetters, meer dan voetbal. Reden voor onze sportverslaggever Yannick Wezenbeek om te bellen met zijn naamgenoot en hoofdrolspeler van de eerste aflevering; Yannick.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Hoe was het om zes maanden lang gevolgd te worden door een camera?
"Het was best spannend. Nou was ik wel wat gewend omdat mijn moeder al eerder iets over mij gefilmd had, maar mijn teamgenoten waren soms best terughoudend. Dat snap ik ook hoor. Maar ook zij waren er snel aan gewend. Het is heel leuk geworden!"

Waarom is het belangrijk dat er een programma over jullie wordt gemaakt?
"Je ziet in eerste oogopslag niks aan mij, maar toch ben ik anders. Ik heb veel meer behoefte aan structuur in mijn leven dan iemand anders, terwijl je dat niet kan zien vanaf de buitenkant. Ik vind het belangrijk dat via Goalgetters er dus meer aandacht komt voor mensen zoals mij."

Ik kan mij voorstellen dat het niet eenvoudig is om dan zes maanden lang gevolgd te worden door een camera?
"Je laat ineens iets persoonlijks zien wat anderen nog nooit van je gezien hebben. Je staat in het middelpunt van de belangstelling. Dat is spannend maar ik vind het belangrijk dat mensen zien wat ik mankeer. Ik voelde mij soms wel een filmster."

Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
"Wij leven een hele week toe naar de zaterdag wanneer we weer het veld op mogen. Het is ook meer dan alleen voetbal. We zijn een hecht team en kennen elkaars beperkingen. We zijn een vriendenteam."

In de serie is wel te zien dat je altijd wil winnen, je bent ook fanatiek
"Haha! Dat klopt wel. Maar wel op een goede manier, er is zoveel respect onderling. Maar PSV mag altijd bellen hoor, of ik bij ze wil komen voetballen. Die kans zou ik met beide handen aanpakken."

Waarom moeten mensen gaan kijken naar The Goalgetters, meer dan voetbal?
"Het is belangrijk dat G-voetbal veel onder de aandacht komt. Je ziet niet gelijk aan iedereen dat ze een beperking hebben, maar daar moet je dan wel rekening mee houden. Goalgetters geeft weer nieuwe inzichten. Maar ik hoop vooral dat de kijkers gaan genieten, want het is echt leuk!"

Vanaf zaterdag 30 april is The Goalgetters, meer dan voetbal vanaf 18.10 uur te zien en daarna ieder uur herhaald op Omroep Brabant. De serie is mede mogelijk gemaakt door BrabantSport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone