Video

Koren brengen zingend eerbetoon aan Henny Vrienten: 'Sinds een dag of 2'

26 april 2022 om 22:58 • Aangepast 28 april 2022 om 11:19
nl
Een dag na het overlijden van Henny Vrienten hebben koren in Tilburg en Den Bosch dinsdagavond een zingend eerbetoon gebracht aan de zanger en componist. Het traditionele meezingevenement tijdens Koningsnacht bleek hiervoor een passend decor.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

In Tilburg stonden maar liefst 56 liedjes op het programma. Van André Hazes tot Fleetwood Mac. Maar op de oorspronkelijke playlist was geen plekje ingeruimd voor een nummer van de hand van de Tilburgse volksheld Vrienten. Daarom werd besloten om af te trappen met een van de grootste hits van de frontman van Nederpopband Doe Maar. 'Sinds een dag of 2' (32 jaar) klonk het, soms niet al te zuiver, uit duizenden kelen.

Wachten op privacy instellingen...

Telkens als de voorzangers op het podium aan de Schouwburgring even pauzeerden, ging het eerbetoon verder met het draaien van andere populaire hitsingles waarmee Doe Maar in de jaren tachtig scoorde.

Wachten op privacy instellingen...

Ook in Den Bosch was er een Zangfestijn waarbij Henny Vrienten op muzikale wijze is herdacht. Daar hebben ze al enige ervaring mee, want eind maart was er in de Azijnfabriek al een complete Den Bosch Zingt rondom de groep Doe Maar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!