Files rond Eindhoven door werk aan de snelweg

30 april 2022 om 11:43 • Aangepast 2 mei 2022 om 11:19
nl
De A2 tussen de knooppunten Batadorp en De Hogt is dit hele weekend dicht, in beide richtingen. Tussen vrijdagavond negen uur en maandagochtend vijf uur, wordt al het verkeer omgeleid via de N2 Randweg Eindhoven. De afsluiting is nodig omdat er gewerkt wordt aan een tunnel onder de A2 én de N2. Volgend weekend (6-9 mei) geldt precies hetzelfde. De werkzaamheden leiden tot een aantal files rond Eindhoven.
Profielfoto van Julia Kanters
Geschreven door
Julia Kanters

De tunnel die wordt gemaakt in Eindhoven Noordwest is nodig voor een betere doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van onder meer Eindhoven Airport. De A2 is dus dicht tussen Batadorp en De Hogt in beide richtingen.

Wachten op privacy instellingen...

Files
De wegwerkzaamheden leidden zaterdagochtend tot een viertal files. Op de N2 van Eindhoven richting Maastricht stond rond kwart voor twaalf dertien kilometer file voor knooppunt Leenderheide, goed voor ruim een kwartier vertraging.

De andere kant op stond op dat moment vier kilometer file, voor Veldhoven. Daar bedroeg de vertraging vijf minuten.

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven stond het verkeer rond kwart voor twaalf over een afstand van zes kilometer in de file voor Leenderheide. Hier moest het verkeer rekening houden met ruim een kwartier vertraging. Op de N69 van Neerpelt richting Eindhoven stond het verkeer twee kilometer lang in de file voor Aalst.

Rond halftwee 's middags stonden er alleen nog files op de N2. Bij Veldhoven in beide richtingen en op de weg van Eindhoven naar Maastricht ter hoogte van Meerhoven. In alle gevallen ging het om files van zo'n vijf kilometer lengte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!