Video

Jerick wijkt met busje uit voor honden en slaat over de kop

29 april 2022 om 15:25 • Aangepast 2 mei 2022 om 11:39
nl
De bestelbus van de band Rampspoed, what's in a name, is vrijdagmiddag over de kop geslagen. Op de Graafsebaan in Heesch moest hij eerst uitwijken voor een wandelaar met twee honden en vervolgens voor een tegenligger, waarna het ongeluk gebeurde. De chauffeur raakte wonder boven wonder niet gewond.

Hij zit nog vol met adrenaline, vertelt leadzanger Jerick de Bliek. Hij zat alleen in en het busje en was op weg naar Heesch, waar hij twee speakers wilde kopen. "En toen zag ik plotseling die man lopen met zijn twee honden. Een ervan wilde de weg oversteken en toen ging het mis. Ik ben nogal een dierenliefhebber en probeerde meteen uit te wijken."

Eind goed, al goed, zou je denken. "Alleen eenmaal op de andere weghelft, kwam er een tegenligger mijn kant op. Dus ik moest meteen weer de andere kant op. Door dat geslinger ben ik over de kop geslagen."

"Ik heb wat last van mijn ribben en er zaten wat glasscherfjes in mijn armen en gezicht."

Dat het een flinke klap was, is wel aan het busje te zien. Toch lijkt Jerick er met de schrik vanaf te komen. "Ik heb wat last van mijn ribben en er zaten wat glasscherfjes in mijn armen en gezicht. Maar dat mag allemaal geen naam hebben."

Wat wel vervelend is, is dat de bus bomvol apparatuur van de band zat. "Of dat het allemaal overleefd heeft, durf ik niet te zeggen. Dat moeten we allemaal gaan testen. Mijn vrouw is snel hierheen gekomen met een bestelbusje om de boel zo snel mogelijk over te laden. Dan hopen we snel meer te weten."

Een geluk bij een ongeluk is dat de band, bekend van zogenoemde 'boerenrock', vrijdagavond geen groot optreden op de planning had. "Ik zou alleen zelf even gaan zingen op het feestje van een vriend. Of dat doorgaat? Ik ga zo thuis eerst even rustig douchen en een beetje bekomen van de schrik."

"Door alle hectiek heb ik de nieuwe single zelf nog niet gezien."

Toevallig komt het ongeluk op een bijzondere dag voor Jerick en zijn band. "Wij hebben een tijd terug onze single Schuurfeest gelanceerd. Daar is nu een houseversie van gemaakt. Die is vanmiddag uitgekomen. Heel tof, maar door alle hectiek heb ik hem zelf nog niet gezien." Toch ziet de zanger ergens ook nog een lichtpuntje. "Een promostunt is het zeker niet", lacht hij. "Maar zo levert het ongeluk misschien toch nog iets op."

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone