Video

Bommelding bij Nettorama in Den Bosch blijkt loos alarm

29 april 2022 om 23:29 • Aangepast 2 mei 2022 om 11:58
nl
De Nettorama aan de Gruttostraat in Den Bosch is vrijdagavond iets na elven ontruimd vanwege een bommelding. De omgeving rondom de supermarkt werd afgezet en ook het treinverkeer van en naar Den Bosch lag tijdelijk stil. Na onderzoek van de politie bleek het om een loos alarm te gaan.
Profielfoto van Bert van DoornProfielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Op het moment van de melding, waren er nog een aantal medewerkers van de Nettorama in het gebouw aanwezig. Die hebben het pand meteen verlaten. Alle andere winkels in de omgeving van de supermarkt waren al leeg.

In eerste instante zette de politie een gebied af in een straal van 400 meter rondom de Nettorama. Dat werd al snel teruggebracht naar de directe omgeving van de winkel. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio hebben omwonenden hun huizen niet hoeven te verlaten.

Bomverkenner
Een bomverkenner van de politie heeft onderzoek gedaan op de locatie. Zo keek hij met een zaklamp en spiegel in en onder meerdere auto's. De Explosieven Opruimingsdienst is overigens niet opgeroepen.

Ongeveer anderhalf uur later - rond half één 's nachts - werd het onderzoek afgerond, bevestigt de woordvoerder van de veiligheidsregio. "Er is niets aangetroffen. Alle hulpdiensten zijn toen weer teruggekeerd." Wel blijft onduidelijk waar de melding vandaan komt. "Daar doet de politie nu verder onderzoek naar."

Treinverkeer gestremd
Prorail besloot het treinverkeer van en naar Den Bosch tijdelijk stil te leggen. Tussen Geldermalsen en Den Bosch en ook tussen Oss en Den Bosch reden er daarom zo'n half uur geen treinen. Rond middernacht is het treinverkeer weer opgestart.

Een bomverkenner van de politie controleerde meerdere auto's (foto: Bart Meesters/SQ Vision)
Een bomverkenner van de politie controleerde meerdere auto's (foto: Bart Meesters/SQ Vision)
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!