Campings overvol door de meivakantie: 'Extra plekken bijmaken'

30 april 2022 om 15:25 • Aangepast 2 mei 2022 om 12:28
nl
De meivakantie is begonnen en dat betekent topdrukte op de campings. Op de Kurenpolder in Hank hebben ze zelfs extra kampeerplekken bijgemaakt om meer gasten te ontvangen en met stralend weer in het vooruitzicht is dat nodig. "Lekker de omgeving ontdekken."
Profielfoto van Evie HendriksProfielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door
Evie Hendriks & Ilse Schoenmakers

Campings door de hele provincie zitten de komende vakantiedagen bomvol. Op camping de Kurenpolder in Hank is er topdrukte. "We hebben extra plekken gecreeërd omdat we 100 procent vol zaten", vertelt een medewerker. Het eerste weekend van de meivakantie bestaat voor veel campinggasten vooral uit opbouwen. Het zonnige weer komt vanaf maandag dus een ramp is dat niet.

De campinggasten tuigen de tenten op (foto: Ilse Schoenmakers).
De campinggasten tuigen de tenten op (foto: Ilse Schoenmakers).

Een familie uit Oosterhout zit al sinds woensdag op de camping. “Lekker dichtbij huis”, lacht de moeder. “Als we willen gaan we thuis even wassen. Het weer is de afgelopen week goed geweest, maar nu is het koukleumen. Het is verleidelijk om naar huis te rijden, maar dan zit je ook maar binnen.”

Tim (9) en Thijs (6) uit Raamsdonksveer trappen nog gauw een balletje, terwijl hun ouders de camper inpakken. Het gezin woont om de hoek waardoor vader vanuit de camping naar zijn werk ging. De twee jongens hebben zich goed vermaakt in Hank. “De speeltuinen waren het leukst”, vertelt Thijs.

Zijn grote broer Tim blijkt meer een waterrat. “Ik heb veel gezwommen, de twee glijbanen waren heel leuk.” Ze balen dat de dagen op de camping er voor hen opzitten. “Ik wil nog iets van mijn vakantiegeld kopen”, vertelt Thijs beteuterd. Die kans krijgt hij gelukkig nog. Ze gaan aankomende week met opa en oma weg.

Tim en Thijs trappen voor vertrek nog vlug een balletje (foto: Ilse Schoenmakers).
Tim en Thijs trappen voor vertrek nog vlug een balletje (foto: Ilse Schoenmakers).

Een familie uit de achterhoek komt net aan. Met het lekkere weer in het vooruitzicht hebben ze zin in de vakantie. “Onze dochter gaat skydiven, we gaan zwemmen, naar de Biesbosch. Lekker de omgeving ontdekken.”

Op andere campings is het ook druk. Bij camping de Flaasbloem in Chaam zaten ze al vrij vol, maar het zonnige weer van aankomende week doet daar nog een schepje bovenop. "De huisjes zitten deze meivakantie al goed vol, maar dankzij het mooie weer raken de kampeerplekken ook langzaam op."

"Mensen vragen aan de balie of er plek is."

Op de grotere vakantieparken stromen de gasten eveneens binnen. "We hebben zo'n drieduizend plekken en het zit helemaal vol. Mensen komen bij ons aan de balie vragen of er nog plek is", vertelt een medewerker van Vakantiepark Dierenbos in Vinkel. Bij camping de Paal in Bergeijk komen er deze zaterdag maar liefst 212 nieuwe gasten aan.

Uit welke uithoeken van ons land de gasten komen, verschilt per camping. Waar er bij camping De Kienehoef in Sint Oedenrode vooral Nederlanders zijn en bij de camping in Hank veel mensen uit de regio komen kamperen, zijn er bij Bospark 't Wolsven in Mierlo ook enkele Duitsers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!