PSV blijft in de titelrace en vergroot degradatiezorgen Willem II

1 mei 2022 om 16:22 • Aangepast 2 mei 2022 om 14:23
PSV heeft zondag vrij eenvoudig drie punten gepakt tegen Willem II. De Eindhovenaren waren met 4-2 te sterk voor de club uit Tilburg. Door de overwinning mag PSV blijven dromen van een mogelijke landstitel. Willem II is, op basis van het doelsaldo, de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie.

Er waren 76 seconden gespeeld en de bal lag al in het doel van Willem II. Het was Ritsu Doan die de bal op aangeven van Philipp Max vrij binnen kon schieten. De Tilburgers zullen met alle goede bedoelingen zijn afgereisd naar Eindhoven, maar het tactisch plan kon al vrij snel vernieuwd worden.

Toch zat er wel een luchtje aan het eerste doelpunt. In de aanval kwam Carlos Vinícius terug uit buitenspelpositie en speelde de bal naar een teamgenoot. Het doelpunt viel enkele seconden later. Toch besloot scheidsrechter Jochem Kamphuis dat de goal kon blijven staan. Volgens hem speelde de Braziliaan de bal niet vooruit, een argument waar Willem II's trainer Kevin Hofland na afloop vraagtekens bij zou zetten.

Zijn ploeg strijdt notabene tegen degradatie, maar van enige strijd was in de eerste helft niet veel te zien op het veld. De Tilburgers kwamen niet in de duels. PSV dacht ondertussen op halve kracht te kunnen winnen. Het leek ook een makkelijke middag te gaan worden toen Cody Gakpo de 2-0 binnenkopte.

Toch weer spannend
Vlak voor rust werd het toch weer spannend in Eindhoven. Ché Nunnely kopte de bal prachtig achter doelman Yvon Mvogo. Een doelpunt dat niet paste bij het spel van de Tricolores. PSV schrok wakker en vergrootte de voorsprong binnen een minuut. Eran Zahavi kreeg gelukkig de bal voor de voeten en kon eenvoudig de 3-1 maken.

Wederom leek de wedstrijd beslist maar Willem II kwam goed uit de kleedkamer. Het toonde meer inzet en dat werd al snel beloond. Elton Kabangu gleed een rebound in het doel: 3-2 en dus was de spanning weer terug in de wedstrijd.

Geen hoog niveau
De amusementswaarde van de wedstrijd lag beduidend hoger dan het niveau. Dat werd nog maar eens duidelijk bij de 4-2 van PSV. Een lange bal werd op heel knullige wijze in het eigen doel geschoten door Wessel Dammers. Een grote fout van de centrale verdediger die daarmee de wedstrijd op slot gooide.

Door de overwinning mag PSV blijven hopen op de titel. Volgende week vervolgt de formatie van Roger Schmidt de titelstrijd met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Eerder die dag speelt Ajax bij AZ. Dan zal duidelijk worden of de Eindhovenaren nog kans maken op het landskampioenschap.

Willem II is door de negentiende competitienederlaag de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie en vervolgt de degradatiestrijd volgende week met een thuiswedstrijd tegen Heracles. Daar zullen de Tilburgers punten moeten pakken willen ze nog zicht houden op handhaving.

Weer een blessure
Een smet op de overwinning van PSV was het uitvallen van Carlos Vinícius. De spits stond weer eens in de basis, omdat Mario Götze ziek thuis zat. Maar nog voor rust viel de Braziliaan uit met een spierblessure. Iets wat dit seizoen te vaak gebeurt bij de Eindhovenaren. Spelers vallen met bosjes om. Elke speler in de selectie heeft al minimaal één blessure gehad dit seizoen. Een punt van aandacht voor het aankomende seizoen.

Carlos Vinícius verlaat geblesseerd het veld (Foto: ANP)