IJssalon deelt gratis ijs uit tijdens stroomstoring Uden

1 mei 2022 om 14:45 • Aangepast 2 mei 2022 om 14:38
nl
Uden heeft zondagmiddag last gehad van een grote stroomstoring. In totaal zaten bijna vijfduizend huishoudens en bedrijven in het dorp zonder stroom. Om kwart voor vier was de storing verholpen en kregen huishoudens en bedrijven weer stroom.

De storing begon rond twee uur. Bij ijssalon Bananas wachtten ze geen moment en verkochten ze het ijs goedkoper. Later deelden ze het zelfs gratis uit aan collega's in andere horecazaken om te voorkomen dat ze het weg moesten gooien.

Warm water dankzij oma
Bij restaurant De Eetkaamer lag het werk ook stil. Ze waren bijna volgeboekt, maar moesten de bijna tweehonderd gasten afbellen omdat er niet gekookt kon worden door de stroomstoring. Eigenaresse Danielle van der Zee legde uit: "We kunnen niet op gas koken als de afzuigkap het niet doet en de afzuigkap doet het niet omdat er geen stroom is." Om toch iets te doen, besloten ze af te wassen, maar met koud water schiet dat niet op. Via een oma van één van de medewerkers konden ze aan heet water komen en kon er toch nog afgewassen worden.

Bij De Eetkaamer schrijft de eigenaresse briefjes over de stroomstoring
Bij De Eetkaamer schrijft de eigenaresse briefjes over de stroomstoring

Winkels hadden geen last van de stroomstoring, want die zijn gesloten deze zondag in Uden. Horecazaken lagen dus wel plat. Toen ze tegen vier uur weer stroom kregen, konden sommige toch nog gedeeltelijk open.

Liften zaten vast
Monteurs van Enexis waren ruim een uur bezig om de storing op te lossen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Noord liet weten dat er in het getroffen gebied een aantal liften vastzat. Verder gingen inbraakalarmen af. Of er ook mensen in de liften vastzaten, is niet bekend

In Lith, Heesch en Veghel werden enkele adressen eveneens getroffen door de storing, maar problemen hebben zich volgens een woordvoerder van netbeheerder Enexis vooral in Uden voorgedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!