Zo blij zagen we boer Hans nog niet eerder: ‘In een week was het gebeurd’

2 mei 2022 om 09:51 • Aangepast 3 mei 2022 om 09:35
nl
Het gas ging erop zondagavond bij Boer Zoekt Vrouw, twee weken voor de laatste aflevering. Er werden keuzes gemaakt, bezoekjes gebracht aan families, bossen bloemen uitgedeeld en sleutels van hotelkamers overhandigd. En mocht iemand nog twijfelen aan het liefdesgeluk van onze Brabantse boer Hans en zijn Annette: kijk dan vooral goed naar de foto hierboven. Ook BZV-expert Steffi weet het zeker: Hans heeft zijn Grietje gevonden.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

In een week tijd was het gebeurd, zo verklaarde boer Hans de romantische beelden van hem en Annette op een bankje aan de Zeeuwse kust bij een ondergaande zon. Ze heeft zijn hart veroverd, gewoon door te zijn wie ze is. En wat maakt haar het nou uit dat hij de Zeeuwse bolus een 'bonus' noemt: ze is dolgelukkig met de ochtendkus die ze 'al zolang niet meer heeft gehad'.

“Het is zó mooi wat Annette allemaal zegt en Hans gaat helemaal mee in haar positieve flow. Hij noemde haar al een paar keer 'schat', met de kinderen ging het helemaal goed, dit kan gewoon niet meer stuk. Je ziet hem stralen. Het sprookje van ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ komt uit”, stelt Steffi vast.

Als er over één keuzemoment volop is gespeculeerd de afgelopen week, dan is het dat van boer Evert wel, kiest hij voor Maud of voor Nans? Het kon echt alle kanten op, maar Evert was er allang uit. En Maud heeft gelijk gekregen: dat hartje op de kop van het kalfje was een teken. Evert is als een blok voor haar gevallen. Prachtig!

Steffi: “Ik heb echt staan springen op de bank! Zij maakt die twintig jaar die Evert alleen was, in een keer helemaal goed. Hij vindt haar zó leuk en neemt haar zoals ze is. En zij verbreedt zijn wereld, dat maakt het zo geweldig. Zo zie je maar dat voor liefde geen handleiding is. Als mensen elkaar leuk vinden, kan alles. Ik zou zeggen: tot volgend jaar, op de bruiloft.”

Schapenhouder Janine moest kiezen tussen Sander en Christiaan. Totaal de kluts kwijt van al het gepieker, zei ze tegen Yvon dat Christiaan haar ‘wat meer deed’. Om vervolgens toch voor Sander te kiezen. Huh? Op bezoek bij zijn familie in het hoge noorden zagen we misschien voor het eerst de echte Janine: een gezellige, vrolijke, warme meid die door de Friese familie meteen in het hart werd gesloten.

“Ik denk dat ze bedoelde dat ze zich fysiek meer tot Christiaan aangetrokken voelde”, legt Steffi uit. “Maar tussen haar en Sander gebeurde veel meer dus ik zou verbaasd zijn geweest als ze níet voor hem had gekozen. Je zag ook wel een ander Janine toen ze in Friesland op bezoek was, bij Sander en zijn familie. Veel meer ontspannen, de druk was eraf. Aan hem gaat het niet liggen, hij gunt haar de tijd, maar het blijft wel spannend hoe dit verdergaat.”

Boer Jouke voelde zich helemaal thuis aan de Brabantse keukentafel van Karlijn en haar familie. Maar hé, dat kan natuurlijk ook niet anders. Ze zijn aan hun citytrip begonnen en lijken het gezellig te hebben samen. Al spat het er voor de camera’s nog niet echt vanaf, Steffi ziet het wel.

“Ze zijn verliefd, daar kunnen we kort over zijn. Maar de camera is inderdaad wel een soort ongewenste derde persoon. Ik denk dat Jouke een beetje klaar is met het hele circus. Hij zei niet voor niets dat hij het liefst met haar in een hutje op de hei zou zitten", lacht Steffi.

Tot slot boer Rob. Steffi slaakt een diepe zucht als hij ter sprake komt. En wat kun je er eigenlijk ook over zeggen. Rob is tot over zijn oren verliefd , maar Wendy wil op citytrip in twee aparte kamers slapen. Toch houdt de teleurgestelde Rob de moed erin. Ook wel weer knap.

“Het is ongemakkelijk allemaal, maar ik snap Rob wel", zegt Steffi. "Hij is hoteldebotel en hoopt dat Wendy net zo verliefd wordt op hem. Maar wat ik van haar niet begrijp: waarom ga je op citytrip als je niet met hem op een kamer wilt slapen? Dan had ze beter thuis kunnen blijven. Dit gaat niet echt de goede kant op, zullen we maar zeggen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!