112-nieuws: geen treinen door aanrijding • brandweer blust met gieter - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: geen treinen door aanrijding • brandweer blust met gieter

4 mei om 09:15 • Aangepast 6 mei om 09:14
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.35

Brand in huis in Vonderstraat Riel

Een brand in een huis aan de Vonderstraat in Riel heeft woensdagavond een serre verwoest. Het vuur is daarna overgeslagen naar het huis. Ook een slaapkamer raakte door de brand zwaar beschadigd. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio is er niemand gewond geraakt. Kort voor elf uur is het sein brand meester gegeven.

21.50

Bermbrand in Helmond

De brandweer is woensdagavond met twee blusvoertuigen uitgerukt voor een bermbrand in Helmond. De brand woedde aan de Kanaaldijk Zuid-Oost. Brandweerleiden zorgden ervoor dat de brand niet kon overslaan naar een naastgelegen bedrijfspand. Het vuur is onder controle. Het nablussen zal nog enige tijd duren. De brand is waarschijnlijk ontstaan toen een groep jongeren een kampvuur wilden maken.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
20.25

Brandweer zet uitgegleden paard weer op zijn benen

In de Nieuwstraat in Gilze is woensdagavond een paard, dat voor een menwagen stond, uitgegleden. Dat gebeurde toen het 27-jarige paard met de menwagen wilde afslaan naar de Meester Schraauwenstraat.

Het paard kon na de val niet zelfstandig opstaan. Met een kraan heeft de brandweer het paard weer op zijn benen gezet. Daarna is paard door een dierenarts nagekeken. Waardoor het paard onderuit is gegaan, is onbekend.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
18.30

Motorrijder gewond na botsing met auto

Een motorrijder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto. Dat gebeurde op de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven. Volgens een 112-correspondent botste de motor tegen de flank van de auto. De motorrijder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten voor onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
16.35

Bergenaar (24) opgepakt voor brandstichting

Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdagmiddag aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting. De Bergenaar liep dinsdagnacht rond kwart over twee met een jerrycan over het Sint Catharinaplein.

Vervolgens wilde hij een ruit van een geparkeerde bestelbus inslaan, maar dat lukte niet. Vervolgens gooide hij de brandbare stof tegen de auto en stak de vloeistof aan. Daarna rende hij weg. De bestelbus en een daarnaast geparkeerde auto raakten beschadigd. Beide eigenaren deden aangifte.

Via beelden van straatcamera's kwam de man als verdachte in beeld. Op de Groeshof hielden agenten hem aan. De Bergenaar zit nog vast voor onderzoek.

15.45

Brand in huis in de Mariannestraat in Waalre

In de Mariannestraat in Waalre is woensdagmiddag brand uitgebroken. Het vuur is waarschijnlijk op een slaapkamer begonnen. Er is niemand gewond geraakt. Door de brand is het huis flink beschadigd. Brandweerlui zijn bezig met het nablussen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
15.02

De treinen tussen Tilburg en Boxtel rijden weer

De treinen tussen Tilburg en Boxtel rijden sinds vijf uur weer. Het treinverkeer lag sinds één uur stil vanwege een aanrijding. Op hetzelfde traject was later in de middag tussen Boxtel en Eindhoven bij Liempde een wisselstoring. Beide stremmingen waren rond vijf uur voorbij.

13.22

Geen treinen tussen Tilburg en Boxtel door aanrijding

Tussen Tilburg en Boxtel rijden geen treinen door een aanrijding. Dit komt door een ongeluk op het spoor bij de Tilburgseweg in Oisterwijk. Volgens de NS rijden er zeker tot vier uur vanmiddag geen treinen.

Foto: Ista van Galen.
Foto: Ista van Galen.
12.59

Man uit Etten-Leur krijgt drie bekeuringen tegelijkertijd

Een 38-jarige man uit Etten-Leur is dinsdag 3 mei door de politie in Zeeland van de weg gehaald, nadat hij 's avonds met een gevaarlijk geladen aanhangwagen over de A58 reed. Tijdens de politiecontrole kreeg de bestuurder in één klap drie bekeuringen. Zo bleek hij zonder geldig rijbewijs rond te rijden. Bovendien stak de lading te ver uit en waren de uitsteeksels erg scherp.

10.10

Inbraakgolf in Uden: 35 tips na uitzending Opsporing Verzocht

35 tips heeft de politie binnengekregen over inbrekers die Uden vorig jaar teisterden. Na Bureau Brabant besteedde het programma Opsporing Verzocht gisteren aandacht aan deze zaak. In Uden werden eind november vorig jaar in korte tijd meerdere woninginbraken gepleegd. Over de buit waarmee de daders aan de haal zijn gegaan, is niet veel bekend. Er is wel veel schade aangericht en de schrik zal er bij de bewoners goed inzitten.

Wachten op privacy instellingen...
09.31

'Enige noemenswaardige file' op A58 weer voorbij

Fileproblemen op de A58 bij Oirschot van deze woensdagochtend zijn verleden tijd. Volgens de ANWB stond hier vandaag 'de enige noemenswaardige file' van het land. Dit kwam door een vrachtwagen met pech en een ongeluk.

09.10

Man (35) uit Hoeven opgepakt voor illegaal vuurwerk

Een 35-jarige man uit Hoeven is dinsdag aangehouden, omdat hij in zwaar vuurwerk zou handelen. Via het berichtenkanaal Telegram zou hij vuurwerk hebben verkocht. De politie achterhaalde dat de man een opslag in Delft had. Bij een doorzoeking vonden agenten er 100 kilo, waarvan het gros illegaal vuurwerk bleek te zijn. Al het vuurwerk is in beslag genomen en wordt nog vernietigd.

Het in beslag genomen vuurwerk (foto: politie).
Het in beslag genomen vuurwerk (foto: politie).
08.03

Brandweer blust vuur met gieter

Vanwege de aanhoudende droogte neemt de brandweer meldingen van vuur in natuur- en bosgebieden uiterst serieus. Zo ook woensdagochtend, toen lieden uitrukten voor een brand aan de Sportparkweg in Rijen. Bij aankomst bleek het om een zeer kleine brand te gaan, die met scheppen en een gevulde gieter kon worden gedoofd. De politie denkt dat de brand door iemand is aangestoken.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties.
07.50

Enige file op A58 door kapotte vrachtwagen en ongeluk

Om half negen laat de ANWB weten dat er twintig minuten file staat door het bergen van een vrachtwagen en een ongeluk. In de richting van Eindhoven naar Tilburg staat een file bij Oirschot.

Wachten op privacy instellingen...
21.20

Brand verwoest huisje Eindhoven

Een zogenoemd tiny house aan de straat Croy in Eindhoven is dinsdagavond door brand verwoest. Niemand raakte gewond. Aan de straat Croy staan dertien Skaeve Huse: eenvoudige huizen voor mensen die moeilijk te handhaven zijn in een normale woonwijk, omdat zij daar overlast veroorzaken.

Wachten op privacy instellingen...
19.45

Weer aanhouding in groot drugsonderzoek

In het onderzoek naar een groep die zich zou bezighouden met productie van en handel in synthetische drugs, is maandag een 33-jarige Nederlander aangehouden op een vliegveld in Spanje. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Eerder werden in dit onderzoek al dertien andere verdachten aangehouden. De criminele organisatie, zou zich op grote schaal bezighouden met de productie van synthetische drugs. Meerdere drugslabs werden gedurende het onderzoek opgerold, onder meer in Eindhoven.

19.30

Fietsster zwaargewond na aanrijding in Valkenswaard

Een fietsster is dinsdagavond op de Eindhovenseweg in Valkenswaard aangereden door een automobilist. Dit gebeurde rond zes uur. De fietsster is met spoed naar een ziekenhuis gebracht met een ambulance. Vanwege de ernst van de situatie werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone