Video

Kijk hier de Q&A terug met vragen en antwoorden over huidkanker

10 mei 2022 om 19:48 • Aangepast 19 mei 2022 om 13:16
nl
Het is heerlijk weer deze dagen, maar je lichaam te veel blootstellen aan de zon, kan verraderlijk zijn. Neem je voorzorgsmaatregelen, want huidkanker ligt op de loer.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Dermatoloog Sharon Dodemont van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven beantwoordde dinsdagavond vragen in een Q&A op web, app en Facebook van Omroep Brabant. 'Weren, kleren en smeren' is haar parool en ze had ook een advies: ga met een opvallende moedervlek naar de huisarts. En al helemaal als je twijfelt. Ook is huidkanker te genezen, door een operatie of door gedurende vier tot zes weken te zalven.

Alle mensen die vragen instuurden over huidkanker, sommige vergezeld van foto's, krijgen binnen twee weken een reactie van het Catharina Ziekenhuis. In de meeste gevallen kon Sharon Dodemont al een geruststellende diagnose geven.

Foto: Erik van 't Woud/ANP.
Foto: Erik van 't Woud/ANP.

Let op: bij twijfel is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts om een vlekje te laten beoordelen. Op afstand beoordelen van een foto geeft nooit 100 procent zekerheid. Zeker niet bij moedervlekjes.

De Q&A was live te volgen via de kanalen van Omroep Brabant, maar ook via de social media platformen van het Catharina Ziekenhuis.

Kijk hier de Q&A terug:

Wachten op privacy instellingen...

In onderstaande quiz kun je kijken hoe het met je kennis over huidkanker gesteld is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!