FC Eindhoven grijpt naast periodetitel, NAC definitief naar de play-offs

6 mei 2022 om 22:01 • Aangepast 9 mei 2022 om 10:02
De laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie heeft veel spektakel opgeleverd. Bij bijna alle wedstrijden met Brabantse ploegen viel de beslissing pas in de slotfase. FC Eindhoven greep op dramatische wijze naast de periodetitel, NAC speelde in de laatste minuut gelijk en verzekerde zich van de play-offs.

FC Volendam - FC Eindhoven 2-2
FC Eindhoven greep al nipt naast de derde periodetitel en ook de vierde periodetitel was niet voor de blauw-witten. Ondanks een 2-0 voorsprong via twee goals van Joey Sleegers ging het vlak voor tijd alsnog fout. Daryl van Mieghem schoot met een afstandschot de 2-2 binnen.

Desondanks kunnen de Eindhovenaren terugkijken op een mooi seizoen. In de play-offs moet het droomseizoen bekroond worden met promotie.

Excelsior - NAC 2-2
NAC kon op miraculeuze wijze nog de play-offs mislopen. Dan moest FC Almere City de periodetitel pakken en De Graafschap dik winnen. Maar geen moment is dat scenario realistisch geweest. In Rotterdam kwam NAC op een voorsprong door een schitterend doelpunt van Odysseus Velanas. De aanvaller tikte een voorzet met de hak binnen.

Excelsior stelde al snel orde op zaken. Topscorer Thijs Dallinga maakte vlak voor rust gelijk. Al vroeg in de tweede helft was het Reuven Niemeijer die de 2-1 liet aantekenen. Vlak voor tijd werd het alsnog gelijk, Dion Malone kopte de 2-2 binnen. Hierdoor moet NAC het aankomende week opnemen tegen ADO Den Haag.

Helmond Sport - FC Den Bosch 1-1
FC Den Bosch had een kleine theoretische kans om nog de periodetitel te pakken. De ploeg van Jack de Gier hiel die levend door na 25 minuten op voorsprong te komen via Kevin Felida. Helmond Sport kwam in de 93e minuut echter op gelijke hoogte na goed doorzetten van Boyd Reith.

Helmond Sport sluit het seizoen af als hekkensluiter. FC Den Bosch eindigt op een elfde plek.

TOP Oss - MVV 0-1
Voor TOP Oss was er op de laatste speeldag niks meer om voor te spelen. De Ossenaren verloren in eigen huis van MVV Maastricht. Mitchel Keulen maakte na vijf minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. TOP Oss eindigt op een vijftiende plek.

Jong PSV - FC Dordrecht 1-1
Ruud van Nistelrooij heeft zijn periode bij Jong PSV afgesloten met een gelijkspel. Het beloftenteam kwam in de eerste helft op voorsprong via Simon Colyn. Vlak voor tijd kwam FC Dordrecht alsnog op gelijke hoogte. Jong PSV sluit het seizoen af als de nummer twaalf.