Fantastische eerste helft is genoeg voor enorm belangrijke zege Willem II

7 mei 2022 om 21:56 • Aangepast 9 mei 2022 om 10:33
Willem II heeft zaterdagavond in de strijd tegen degradatie drie hele belangrijke punten binnengesleept. In eigen huis won het met 2-0 van Heracles Almelo.

Voor de wedstrijd kwam Willem II met slecht nieuws naar buiten. Ché Nunnely raakte eerder deze week op de training geblesseerd en moet door een zware knieblessure de komende maanden toekijken. Het was een smetje op de voorbereiding van spelers én fans in aanloop naar de aftrap.

Supporters verzamelden zich 's middags massaal in de binnenstad van Tilburg, om als grote groep naar het Koning Willem II Stadion te lopen en daar al vroeg op de tribunes plaats te nemen om de ploeg te steunen.

De beleving die bij de fans te zien was, zag je op het veld ook terug bij Willem II. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout raasde er een rood-wit-blauwe wervelwind over het veld. Bij rust stond het 2-0 voor het team van trainer Kevin Hofland. En daarmee deed Willem II zichzelf eigenlijk enorm tekort, want het verschil had veel groter kunnen én eigenlijk ook moeten zijn.

De 2-0 voorspong stond al na zeventien minuten spelen op het scorebord. Na een kwartier spelen was het Wessel Dammers die de ban brak, twee minuten later maakte Jizz Hornkamp er 2-0 van. Op dat moment had Heracles-goalie Koen Bucker al twee knappe reddingen verricht op inzetten van Dammers en Max Svensson. Na de twee doelpunten leek Heracles even rijp voor de slacht, maar grote kansen werden door Dammers, Hornkamp (2x) en Daniel Crowley niet omgezet in een doelpunt.

Na rust was het spelbeeld anders; Willem II kon de enorme jacht op doelpunten niet nog een helft volhouden. Heracles Almelo leek iets meer in het spel te komen. Maar de thuisclub ging meer op zoek naar momenten om toe te slaan en de beslissende 3-0 te maken. Mats Köhlert, die in positieve zin weer overal op het veld te vinden was, kwam het dichtst bij de derde Tilburgse treffer. Zijn schot in de korte hoek werd echter gestopt door Bucker.

Heracles was met nog twintig minuten te spelen voor het eerst echt in de buurt van de aansluitingstreffer. Timon Wellenreuther werkte een goede vrije trap van Sinan Bakis uit de bovenhoek. Vijf minuten later was de Heracles-spits met een poeier van afstand weer gevaarlijk, maar ook nu was het Wellenreuther die een antwoord had. Een echt slotoffensief kwam er ook niet van de ploeg uit Almelo, waardoor Willem II de overwinning vrij makkelijk over de streep wist te trekken.

Degradatiestrijd
Met de winst pakte Willem II drie hele belangrijke punten. Door de overwinning is de ploeg in ieder geval weer even geen hekkensluiter meer in de Eredivisie. Ze legt bovendien de druk bij PEC Zwolle en Sparta Rotterdam, die voor de 32ste speelronde net als Willem II op 26 punten stonden.