Eindhovense wegpiraat breekt voet van verkeersregelaar

8 mei 2022 om 12:45 • Aangepast 9 mei 2022 om 12:33
nl
Een verkeersregelaar is zaterdagavond in Eindhoven bijna omvergereden door een 27-jarige automobilist. De verkeersregelaar moest op de motorkap springen om een aanrijding te voorkomen en viel er vanaf toen de wegpiraat een bocht maakte. Het slachtoffer raakte daarbij gewond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het incident gebeurde rond halfelf op de Sumatralaan na afloop van het stadsfestival Bondgenoten. De automobilist trok de aandacht van de verkeersregelaar toen hij zich door de menigte probeerde te wurmen. Hij reed onder meer over een fietspad. Verschillende mensen spraken de bestuurder aan op zijn rijgedrag.

Op de motorkap
De verkeersregelaar gaf de man een stopteken, maar dat negeerde hij. De automobilist reed vervolgens door de berm richting de rijbaan, waar veel mensen liepen die het festival hadden bezocht. De verkeersregelaar ging daarop voor de auto staan, om te voorkomen dat er ongelukken zouden gebeuren.

Nadat de stroom mensen voorbij was gekomen, gaf de bestuurder vol gas. De verkeersregelaar moest op de motorkap springen om te voorkomen dat hij geschept zou worden. De man werd zo'n 15 meter meegesleurd en viel van de motorkap toen de bestuurder een bocht maakte. De verkeersregelaar liep hierbij een gebroken voet op. Ook heeft hij last van een pijnlijke nek, kaak en knieën, meldt zijn zoon aan Omroep Brabant.

Aanhouding
De automobilist reed met hoge snelheid door, maar op basis van getuigenverklaringen kwam de politie hem op het spoor. De 27-jarige Eindhovenaar werd later op de avond thuis aangehouden.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die hebben gezien wat er gebeurd is. "Deze verklaringen zijn erg belangrijk om de feiten en omstandigheden duidelijk te krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!