Tom staat dag na Heel Holland Bakt-finale alweer in de keuken - Omroep Brabant
Video

Tom staat dag na Heel Holland Bakt-finale alweer in de keuken

8 mei om 15:57 • Aangepast 9 mei om 11:18
nl
Wat doet een finalist van Heel Holland Bakt de dag na de uitzending van de grote finale? Tom Vanholder uit Heeze leunt in ieder geval niet rustig achterover. Zaterdagavond zagen 2,4 miljoen mensen hoe Tom in de populaire bakwedstrijd van Omroep Max naast de winst greep. Deze zondag is hij zijn keuken in gedoken om een taart te bakken voor zijn collega's. "Dat had ik ze beloofd."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Een halfjaar lang moest Tom zijn mond houden over zijn finaleplek in Heel Holland Bakt. Alleen zijn gezin wist dat hij als derde was geëindigd. Tom keek het programma al langer, maar afgelopen jaar waagde hij het om zelf mee te doen. “Ik ben niet opgeleid als bakker, maar bak graag. Mijn vrouw en kinderen hebben me aangemoedigd om me in te schrijven. Ik word niet geselecteerd dacht ik, maar na verschillende voorrondes stond ik opeens in die tent waar de opnames waren."

Vooraf was hij een beetje bang voor de bekendheid, want het programma wordt elke week door miljoenen mensen bekeken. "Maar het zijn vooral veel leuke berichten en aanmoedigingen, soms vragen kennissen en vrienden of ik een taart wil bakken. Maar het is niet zo dat mensen me aanstaren of constant aanspreken.”

"Het is een leuke hobby waar je steeds beter in wilt worden."

Er zijn oud-deelnemers die hun baan hebben opgezegd om als bakker aan de slag te gaan. Dat is Tom niet van plan. “Het is een leuke hobby waar je steeds beter in wilt worden. Je leert ongemerkt heel veel, van de juryfeedback en van de tips als ze rondlopen. Maar ik heb niet de ambitie om fulltime bakker te worden.”

Maar een taart bakken voor mensen in z'n eigen omgeving, zoals collega's, blijft hij met plezier doen. Want van bakken krijgt Tom geen genoeg. "Dat vroegen ze al vaker en ik heb beloofd na de finale iets mee te nemen. Het wordt een deserttaart met chocolademousse, karamelvulling en koffiemousse.”

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven vertelt over het jureren tijdens Heel Holland Bakt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.