PSV laat Feyenoord ontsnappen en landstitel raakt verder uit beeld

8 mei 2022 om 18:45 • Aangepast 9 mei 2022 om 16:33
PSV heeft op dramatische wijze niet geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax. De Eindhovenaren gaven bij Feyenoord een 2-0 voorsprong weg. In de laatste tien minuten van de wedstrijd was het Cyriel Dessers die de achterstand wegwerkte: 2-2. Hierdoor lijkt PSV de titel te kunnen vergeten.

In de wetenschap dat Ajax eerder op zondag punten had laten liggen bij AZ (2-2), ging PSV op jacht naar de overwinning op Feyenoord. De Eindhovenaren konden op twee punten van de Amsterdammers komen en daarmee de titelstrijd, met nog twee wedstrijden te gaan, nieuw leven inblazen.

PSV begon ook heel sterk in Rotterdam. Waar het de afgelopen jaren vaak nog met angst begon in De Kuip, was daar nu niks van te merken. De Eindhovenaren waren in de openingsfase veel beter dan het zichtbaar vermoeide Feyenoord. De Rotterdammers speelden eerder deze week een halve finale in en tegen Marseille.

Cody Gakpo
Niet voor het eerst dit seizoen was het Cody Gakpo die zijn ploeg bij de hand nam. De aanvoerder scoorde na ruim een kwartier op aangeven van Joey Veerman. Een mooi uitgespeeld doelpunt, maar niet zo mooi als de tweede Eindhovense treffer. Een schitterende combinatie tussen Mario Götze en Eran Zahavi kwam weer terecht bij Gakpo. Prachtig stiftte de buitenspeler de bal over de doelman heen. Een wonderschone treffer: 2-0 en PSV op rozen.

Discutabele penalty
Na rust leek Feyenoord wakker geschud en kreeg het via Cyriel Dessers meerdere grote kansen op de aansluitingsstreffer. Aan de andere kant vergat Zahavi de westrijd op slot te gooien. De thuisploeg was beter en ze kreeg genoeg scoringsmogelijkheden. Vijf minuten voor tijd werd het dan toch nog spannend in De Kuip. Dessers kopte een voorzet van Luis Sinisterra binnen.

Net op het moment dat iedereen dacht dat PSV de voorsprong over de streep zou trekken, ging het alsnog fout. PSV zakte te ver terug in de eigen zestien en kreeg het deksel op de neus. In de blessuretijd ging de bal op de stip voor Feyenoord. Een vermeende handsbal van Mauro Júnior leidde tot die discutabele penalty. Dessers benutte die voor de Rotterdammers.

Eerlijk is eerlijk: PSV heeft het ook aan zichzelf te wijten dat het nog spannend werd. Een 0-2 voorsprong werd uit handen gegeven. De Eindhovenaren hebben een uitgelezen kans liggen om de titelstrijd nog spannender te maken.