Video

Mario biljart 44 uur aan één stuk: 'Mijn doel houdt me op de been'

8 mei 2022 om 21:17 • Aangepast 9 mei 2022 om 13:13
nl
De Vughtse duurrecordpoging biljarten, dat is eigenlijk net zo spectaculair als het klinkt. Er is één fanatieke biljarter die bijna twee volle dagen wakker blijft voor het goede doel, en dat is Mario Gevers. In het café is het volle bak en dat helpt hem de eindstreep over: "Wakker houden ze me wel."
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Op een bureaustoel bij de biljarttafel zit de vermoeide Mario Gevers. Hij is de uitdager van de recordpoging, wat betekent dat hij 44 uur aan één stuk moet biljarten. Hij heeft nu heel even pauze. En hij is nu al ruim 40 uur wakker.

"Nuchter blijven is helaas niet gelukt."

"Ik moet nog vijf uur", vertelt hij. "Maar hiervoor heb ik al eens een recordpoging van 40 uur gedaan." Toen had hij zich alleen net iets beter voorbereid. "Ik dronk drie maanden geen alcohol en heb elke dag veel stappen gezet om mijn conditie te trainen. Dat trainingsschema wilde ik nu weer doen, maar ja. Dat nuchter blijven is helaas niet gelukt."

Om hem heen is de kroeg stampvol met toeschouwers, juryleden en een fanfare. Als Mario dreigt in te dutten, dan toeteren de trombones hem wel uit zijn stoel met hun vertolking van 'Ons moeder zeej nog'. De fluitjes staan op tafel en het terras puilt uit.

"Zelfs al ben ik niet goed getraind dit jaar, dan heb ik nog altijd mijn duidelijke doel. Dat houdt me op de been."

Allemaal hartstikke leuk en gezellig, maar eigenlijk heeft Mario gewoon een duidelijk doel. Met zijn recordpoging haalt hij geld op voor de Wensambulance, zodat mensen met een terminale ziekte nog een mooie dag kunnen beleven. "Ik zie ze altijd bij mij in het vak, in het Philips Stadion. Ik moet zeggen, dat doet me wat", licht hij toe. "Zelfs al ben ik niet goed getraind dit jaar, dan heb ik nog altijd mijn duidelijke doel. Dat houdt me op de been."

Hoeveel Mario voor De Wensambulance heeft opgehaald, is nog niet bekend. Hij heeft de 44 uur in ieder geval wél gehaald. Dus hij mag straks, met toeterende oren van de fanfare, lekker gaan slapen.

UPDATE: Op maandag 9 mei is al 7320 euro opgehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!