PSV woedend na discutabele penalty: 'Het is een schande!' - Omroep Brabant

PSV woedend na discutabele penalty: 'Het is een schande!'

8 mei om 20:26 • Aangepast 17 mei om 14:39
nl
Zelden was PSV-trainer Roger Schmidt zó woedend bij een persconferentie. De Duitse oefenmeester was laaiend over de makkelijk gegeven strafschop in de laatste seconde van de cruciale wedstrijd tegen Feyenoord. Volgens Schmidt is het een schande dat er die penalty werd toegekend. Ook Mario Götze kon maar moeilijk zijn boosheid verbergen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

“We hebben een scheidsrechter, twee assistenten, een vierde man, een videoscheidsrechter én een assistent videoscheidsrechter”, begon Roger Schmidt zijn betoog. “Je hebt ook alle tijd om een beslissing te nemen. Het is een beslissing die cruciaal is voor de titelrace. Maar de scheidsrechter gaat nog niet eens kijken. Waarom hebben we al deze middelen dan? Het is een schande!”

“Dit is nooit een penalty. Iedereen weet dat dit geen penalty is. De scheidsrechter bepaalt wie er kampioen moet worden", brieste Schmidt.

"Er was maar een moment beslissend en dat was het penaltymoment."

Er werd de trainer nog gevraagd of de gemiste kans van Eran Zahavi in de tweede helft beslissend was. Daar reageerde hij fel op. “Er was maar één moment beslissend en dat was het penaltymoment.”

Wachten op privacy instellingen...

Naast de trainer zat Mario Götze. De Duitser haalde eerst drie keer adem voordat hij reageerde op de strafschop. “Ik moet even denken hoe ik het ga zeggen”, begon de middenvelder nog rustig. Maar daarna kwam er ook vanuit hem een vurig betoog.

“Ik wist gewoon dat dit ging gebeuren. Ik voelde het de hele wedstrijd en eigenlijk al heel het seizoen aan. Niet zo zeer bij deze scheidsrechter, maar gewoon in het algemeen. Dit is geen penalty. We zijn hier niet blij mee.”

"Hoe is het mogelijk dat ze niet gaan kijken."

De routinier vervolgt: “De scheidsrechters hier kunnen niet communiceren. We hebben een videoscheidsrechter. Hoe is het mogelijk dat ze niet gaan kijken. Dat is toch raar?"

Schmidt gaf aan dat hij na afloop nog geprobeerd heeft te praten met de scheidsrechter Serdar Gözübüyük, maar de leidsman was niet bereikbaar. Over de wedstrijd in het algemeen was de trainer tevreden.

“We speelden een fantastische eerste helft. De tweede helft was iets minder, maar dat is ook niet gek als je tegen Feyenoord speelt. Dat is een goede ploeg. Ik kan alleen maar trots zijn op mijn team. We hebben het goed gedaan.”

Wachten op privacy instellingen...

Ook buiten het stadion raakten de gemoederen verhit. Op een video is te zien hoe een deel van de PSV-aanhang de ME belaagt en vervolgens met harde hand wordt teruggedrongen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone