Video

Explosie op een boot in Den Bosch: twee mensen raken zwaargewond

9 mei 2022 om 06:02 • Aangepast 10 mei 2022 om 10:27
nl
Bij een explosie op een boot in Den Bosch zijn zondagnacht twee mensen zwaargewond geraakt. Het gaat om een man (40) en een vrouw (42) die ernstige brandwonden opliepen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. De twee konden na de explosie zelf om hulp vragen bij iemand in de buurt van de plek waar hun boot lag aangemeerd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Rond tien over een werden de hulpdiensten naar De Grevelingen in Den Bosch geroepen. De slachtoffers van de explosie vroegen daar bij iemand om hulp waarna ze onder de douche werden gezet.

Op dat moment werd duidelijk dat de twee gewond waren geraakt bij een explosie op een boot die aangemeerd lag in de Zuid-Willemsvaart, ter hoogte van de Merwedelaan. Volgens de politie ging het om een gasexplosie. Een woordvoerder laat maandagochtend weten uit te gaan van een ongeluk.

Onderzoek
Politie en brandweer zijn tot drie uur beziggeweest met onderzoek op de boot. Het huis waar de slachtoffers uiteindelijk zelf om hulp konden vragen, ligt zo'n vijfhonderd meter van de plek waar de boot lag.

LEES OOK: Slachtoffers explosie op boot zochten zelf hulp: 'Ze zaten onder de blaren'

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!