Ooit promoveerde Van Schuppen met NAC als fan, nu wil hij dat als speler

10 mei 2022 om 08:00 • Aangepast 17 mei 2022 om 14:53
nl
In 2017 stond hij als NAC-supporter feest te vieren op de Grote Markt. Nu vijf jaar later wil Boris van Schuppen daar ook weer staan, maar nu als speler van NAC. Voordat het zover is moeten de Bredanaars wel drie rondes in de play-offs overleven. De middenvelder droomt hardop over promotie.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Elke keer als hij bij de fysiotherapeut komt, kijkt hij daar naar de foto van de huldiging op de Grote Markt in 2017. “Ik weet nog precies waar ik stond. Iedereen had geel aan maar ik had een zwart trainingsshirt. Mijn vrienden waren juist in het wit, daarom kan je precies zien waar wij stonden.”

"Als we winnen van ADO gaat er toch weer iets leven bij de supporters"

De foto herinnert Van Schuppen aan een mooi weekend en bovenal een groot feest. “De thuiswedstrijd zat ik hier op de tribune. De uitwedstrijd heb ik op p5 (parkeerplaats bij het stadion van NAC) gekeken. Het was echt geweldig!”

Nu staat de middenvelder zelf met NAC in de play-offs. Rondom de club is er weinig vertrouwen in een goede afloop, maar binnen de selectie is dat anders. “Het zijn wedstrijden op zich. Als we winnen van ADO gaat er toch weer iets leven bij de supporters. We hebben ook een aantal ervaren jongens die dit al vaker hebben meegemaakt. Dat helpt.”

"Ik droom wel eens van het winnende doelpunt in de play-offs"

Van Schuppen zelf speelt pas zijn eerste play-offs. Maar hij heeft informatie ingewonnen. “Ik heb gesproken met Thomas Marijnissen. Hij was er in 2017 bij. Die zei ook al dat in de play-offs alles kan gebeuren. Dat hoor je vaak en klinkt cliché, maar elk jaar is het wel zo.”

Als NAC zou verrassen in de play-offs heeft de Bredanaar een droomscenario in het hoofd. “Ik droom wel eens van het winnende doelpunt in de play-offs. Hoe die eruit ziet? Een omhaal tegen Willem II. Maar ik moet eerlijk bekennen dat die dromen niet altijd uitkomen hoor”, vertelt Van Schuppen lachend.

Maar als het dan toch gebeurt moet er één ding sowieso gebeuren. “Die foto bij de fysio wordt dan vervangen!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!