Liveblog

112-nieuws: brandjes in NAC-stadion • man mishandeld door groep

10 mei 2022 om 21:33 • Aangepast 19 mei 2022 om 13:17
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Liveblog

23.02

Dit liveblog is gesloten.

22.57

Scooterrijder gewond na botsing met auto

Op de kruising van de Haagweg met de Tramsingel in Breda is een ongeluk gebeurd met een scooter en een auto. De bestuurster van de scooter raakte gewond en is in de ambulance behandeld. De weg was na de botsing korte tijd afgesloten.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
22.05

Man vermist in Breda

De man was om iets voor elf uur weer terecht.

Wachten op privacy instellingen...
21.54

Man op scootmobiel gewond na val

Een man op een scootmobiel is gewond geraakt op de Ettensebaan in Breda. Hij was in de berm terecht gekomen en kwam daarna op de weg ten val. De man werd naast zijn scootmobiel op de busbaan gevonden. Twee vrouwen stapten uit hun auto om de man te helpen. Hij is uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
21.49

Brand in Rat Verlegh Stadion

In het Rat Verlegh Stadion in Breda werd dinsdag rond negen uur een brand gemeld. Het dakleer had vlam gevat. De oorzaak is niet bekend. De brandweer wist het vuur binnen een halfuur te blussen. In het stadion speelde NAC Breda dinsdagavond tegen ADO Den Haag (en verloor met 1-2). Volgens de politie is is inderdaad een klein brandje geweest, wat NAC zelf gemeld heeft bij de brandweer. De woordvoerder meldt dat het vuur erg snel was geblust De politie doet geen onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
21.30

Man mishandeld door meerdere mannen

Bij Sportpark Brandevoort in Helmond is dinsdagavond een man mishandeld door meerdere mannen. Het slachtoffer is aan zijn hoofd gewond geraakt en wordt in de ambulance behandeld. Volgens de politie zijn de daders allemaal rond de twintig jaar oud en droegen ze een petje. Eén verdachte, een 19-jarige Helmonder, is aangehouden en wordt woensdag verhoord. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.

De politie is bezig met een sporenonderzoek om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Ze vraagt ook aan mensen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben om zich te melden.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
20.48

Agent zoekt jongen met balletjespistool

De politie zoekt een jongen die dinsdagmiddag met een balletjespistool zwaaide op de Reginahof in Boxtel. Hij deed dat bij een voetbalkooi naast een basisschool, waar op dat moment kinderen aan het spelen waren. Toen de politie daar aankwam, was de jongen, waarschijnlijk tussen de dertien en vijftien jaar oud, net verdwenen. Er lagen wel twee balletjes op de grond. De jongen was op een step en droeg een blauw shirt.

Wachten op privacy instellingen...
19.50

Auto vliegt in brand tijdens rijden

Op De Run in Veldhoven is dinsdagavond een auto in brand gevlogen tijdens het rijden. Een ambulance die achter de auto reed, heeft de weg afgesloten. De brandweer was snel ter plaatse, maar de auto was niet meer te redden. De bestuurder is niet gewond geraakt.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
19.12

Vrouw gewond na aanrijding Tilburg

Een automobiliste is dinsdag gewond geraakt na een ongeluk op de Kraaivenstraat in Tilburg. De vrouw botste met een auto die vanaf een parkeerplaats de straat opreed. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn weggetakeld.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
18.57

Man en vrouw aangehouden na doorzoeking pand

De politie heeft dinsdag zoekingen gedaan in een pand in Tilburg en een pand in het Gelderse Eibergen. Dat gebeurde naar aanleiding van een politieonderzoek naar een ondergronds drugslab in Ambt Delden (Twente), dat in februari werd gevonden. De politie hield na de zoekingen een 59-jarige man en een 33-jarige vrouw. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

18.36

Ernstig ongeluk in Rosmalen

Op de Grintweg in Rosmalen is dinsdagavond een ernstig ongeluk gebeurd tussen twee automobilisten. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter zijn ter plaatse. Een inzittende is met spoed naar het zoekenhuis gebracht, onder begeleiding van een trauma-arts. Volgens een omstander zou het gaan om een kind. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.59

Auto belandt op z'n kop

Op de Liesselseweg in Deurne is een auto van de weg geraakt en tegen een boom belandt. De auto ligt op zo'n kop, maar de bestuurder is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
17.57

Ongeluk in Wanroij

Aan de Broek in Wanroij is een ongeluk gebeurd tussen een auto en een wielrenner. De wielrenner is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
17.38

Ongeluk in Rosmalen

Aan de Vliertwijksestraat in Rosmalen is fietser om het leven gekomen na een aanrijding door een auto. Het gaat om een oudere man.

LEES OOK: Oudere man op fiets overleden na aanrijding

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.31

Automobilist raakt van de weg en belandt tegen boom

Aan de Ripseweg in Elsendorp is dinsdagmiddag een bestuurder met zijn auto van de weg geraakt. Hij raakte eerst een lantaarnpaal en kwam vervolgens op de zijkant tegen een boom tot stilstand. De bestuurder wordt in de ambulance onderzocht, hij liep daar zelf heen. Een rijbaan is afgesloten.

foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.48

Bosbrand in Waalre

Aan de Buijtenste Meerken in Waalre woedde korte tijd een bosbrand. De brandweer kreeg de brand al snel onder controle. Het ging om een oppervalkte van tien bij vijftien meter.

De brand is volgens de brandweer aangestoken. Ze vond er lege blikjes bier en omstanders hadden jongens zien weglopen bij de brand.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
15.38

File op A58 na ongeluk met vrachtwagen

Op de A58 van Breda richting Tilburg staat vanaf Tilburg-Reeshof elf kilometer file, wat leidt tot ruim een uur vertraging. Daar is namelijk een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen. Twee rijstroken waren zo'n halfuur dicht. Rond vier uur is de weg weer vrij en neemt de vertraging af.

Verkeer in de andere richting, van Tilburg naar Breda, kreeg te maken met twintig minuten vertraging. De file is rond vier uur bijna verholpen.

15.29

Baasje krijgt verbod voor mishandeling hond

Wachten op privacy instellingen...
14.32

Drechttunnel richting Brabant deels gesloten

Verkeer op de A16 vanuit Rotterdam richting Breda, moet rekening houden met vertraging rond de Drechttunnel. Daar staat een vrachtwagen met pech stil, waardoor de rechterbuis van de tunnel is afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
14.11

Fietsster aangereden in Dongen

Een fietsster is aangereden door een auto op een rotonde aan de Middellaan in Dongen. Ze is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was een tijdje afgesloten. De politie heeft een verklaring opgenomen van de bestuurder van de auto.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
13.16

Bosbrandjes in Deurne

De brandweer is in Deurne uitgerukt voor twee bosbrandjes. De eerste was in de buurt van de Liesselseweg. Werknemers van een naastgelegen bedrijf zagen de rook en belden het alarmnummer. De brandweer had het vuur snel onder controle. In het bos ligt ook een middelbare school, maar die hoefde niet ontruimd te worden. Het lijkt erop dat de brand is aangestoken. Even later was het raak op de Meester de Jonghlaan. Daar brandde ongeveer 100 vierkante meter af.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
12.42

Vrachtwagen met pech op de A2

Door een vrachtwagen met pech is op de A2 van Maastricht naar Eindhoven de rechterrijstrook dicht ter hoogte van knooppunt Batadorp. De vertraging loopt daar snel op.

12.32

Gaslek bij werkzaamheden voor een huis in Eindhoven

Bij het verwijderen van asbest aan een huis aan de Firapeellaan in Eindhoven is een gasleiding geraakt. Die lekte vervolgens behoorlijk, waardoor het huis na een tijdje vol stond met gas. Uit voorzorg is de omgeving in een straal van honderd meter afgezet en werden zo'n zestig huizen ontruimd. Ook is de stroom eraf gehaald in een deel van de wijk, om te voorkomen dat iets vlam zou vatten. Inmiddels is de gasleiding dicht en worden er metingen verricht om te kijken of het weer veilig is.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
11.55

Brand aan dakkapel in Etten-Leur

Bij werkzaamheden aan een dakkapel van een huis aan de Peppelgaarde in Etten-Leur is brand ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het vuur ook de rest van het huis bereikte. Het is niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
10.38

Gaslek in Tilburg

De Veiligheidsregio meldt dat er een grote gaslek is op de kruising van de Centaurusweg en de Zuiderkruisweg. Daar zou een hoofdleiding geraakt zijn. Binnen een straal van honderd meter rondom de lekkage zou het niet veilig zijn. Daarom wordt de omgeving afgezet. Ook de kruisingen Scheepersvenweg-Burgemeester Bechtweg en Burgemeester Bechtweg-De Baggerweg zijn afgesloten, net als een deel van de Zuiderkruisweg.

De omgeving is voor een groot deel afgezet (foto: Toby de Kort/SQ Vision)
De omgeving is voor een groot deel afgezet (foto: Toby de Kort/SQ Vision)

Het lek bevindt zich onder een hoogspanningsleiding. Daar is uit voorzorg de spanning vanaf gehaald. Een monteur van Enexis is inmiddels aanwezig.

09.58

Auto belandt in de sloot

Een vrouw is op de Kapelstraat in Molenschot de macht over haar stuur kwijt geraakt. Uiteindelijk belandde ze in de sloot. Ze is nagekeken door ambulancepersoneel. De auto is weggesleept door een bergingsbedrijf.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
07.47

Aansluiting N260 naar A58 dicht bij Gilze

Door het ongeluk tussen twee vrachtwagens op de Langbergseweg bij Gilze, is de N260 in de richting van Baarle-Nassau naar Tilburg afgesloten. Dat zal volgens de ANWB naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur duren. Verkeer wordt op dit moment omgeleid.

07.32

Vrachtwagen met pech zorgde voor file op A67

Door een vrachtwagen met pech ontstond er grote drukte op de A67 van Venlo naar Eindhoven. Verkeer tussen Asten en knooppunt Leenderheide kon maar van één rijstrook gebruik maken. Tijdens het bergen van de vrachtwagen was ook die tijdelijk dicht. Omrijden kon via de A73 en A2. Inmiddels is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
06.50

Chauffeur overleden in Gilze

Op de Langenbergseweg (N260) in Gilze zijn dinsdagochtend twee vrachtwagens gebotst. Een van de twee chauffeurs is overleden na de botsing, meldt de politie.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
05.55

Bestelbus in brand in Oss

In de Osse wijk Ruwaard is in de nacht van maandag op dinsdag een bestelbus uitgebrand. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie heeft in de buurt een Burgernet-bericht verspreid en meldt daarin verder onderzoek te doen naar de brand.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
00.48

Arrestatieteam houdt man aan in Eindhoven

De politie werd maandagavond gealarmeerd door een bewoner aan de Bennekelstraat in Eindhoven die voor zijn of haar huis een verdachte situatie zag. Daar zaten twee 'verdachte mannen' lange tijd in hun auto.

De politie kwam ter plaatse en zag aan de hand van het kenteken van de auto dat de een van de mannen vuurwapengevaarlijk was. Toen de twee mannen de politie zagen, sloegen ze op de vlucht.

Al snel waren ook een arrestatieteam en politiehelikopter ter plaatse. De man die vuurwapengevaarlijk is, is niet meer gevonden. De andere man is onder schot uit de auto gehaald en aangehouden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
23.05

Auto in sloot beland in Werkendam

Een bestuurder is rond zeven uur met zijn auto van de weg geraakt en in een brede sloot terechtgekomen. Dat gebeurde aan de Noordwaarderweg in Werkendam. Een traumhelikopter, brandweer en ambulance kwamen naar de plek van het ongeluk. Maar tegen de tijd dat de hulpdiensten er waren, was de bestuurder zelf al uit het water gekomen. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het komt dat de bestuurder van de weg raakte, is niet bekend.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!