Man vermoordde vriendin nadat hij was gestopt met antipsychotica - Omroep Brabant

Man vermoordde vriendin nadat hij was gestopt met antipsychotica

11 mei om 09:59 • Aangepast donderdag om 10:04
nl
De moord op een 33-jarige Eindhovense bij een bed and breakfast aan de Maastrichterweg in Valkenswaard op 1 februari gebeurde doordat verdachte Martien M. was gestopt met antipsychotica. Hij was ermee gestopt omdat zijn vriendin, het uiteindelijke slachtoffer, niet van de medicijnen hield, vertelde zijn advocaat woensdag bij de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Door het stoppen met zijn medicatie, zei de raadsvrouw, kwam M. weer terecht in een psychose. Daarin had hij wanen over complotten. Hij had het idee dat hij zijn vriendin moest redden van 'iets heel ergs', vertelde ze. Martien M. zei zelf weinig bij de rechtbank: "Maar ik wil één ding gezegd hebben. Ik heb zelf de keuze gemaakt om te stoppen met de medicatie. Dat neem ik mezelf kwalijk."

Aangevallen met mes en een fles
De vrouw werd doodgestoken met een mes en geslagen met een fles, vertelde de officier van justitie. De eigenaresse van de bed and breakfast kwam tussenbeide. Ook zij werd daarbij met het mes en de fles aangevallen. Daarom wordt M. behalve van de moord ook verdacht van een poging tot zware mishandeling van die vrouw.

M. stond woensdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter. Het onderzoek is nog niet helemaal afgerond. De zaak gaat 5 augustus verder, maar ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
De politie bij de bed and breakfast in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De politie bij de bed and breakfast in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone