Bokster Chelsey Heijnen wil op WK aansluiting bij wereldtop

11 mei 2022 om 12:19 • Aangepast 19 mei 2022 om 14:55
nl
De eer van het Nederlandse vrouwen boksen wordt de komende dagen hoog gehouden door Chelsey Heijnen. De 23-jarige Roosendaalse bokst woensdagavond haar openingspartij op het wereldkampioenschap tegen Maria Eugenia Ortega uit Bolivia. Heijnen debuteert op het WK. Vijf vragen aan de bokster die uitkomt in de klasse tot 63 kilo.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Wat is je doel op dit WK?

“Ik wil bij de beste acht van de wereld komen want dan krijg ik de A-status van NOCNSF”, zei ze deze week in het sportprogramma De Zuidtribune. “Dan heb ik wel een beetje geluk nodig bij de loting, maar ik voel me goed, sterk en ben relaxed.”

Je bent de enige Nederlandse op het WK in Istanboel. Is dat niet eenzaam?

“Het voordeel is dat ik alleen op een kamer kan slapen en ik kan trainen wanneer het voor mij het beste uitkomt. Ik hoef met niemand rekening te houden. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar het is wel makkelijk. In de jeugd ging ik ook altijd alleen naar toernooien, ik weet niet beter.”

Hoe is het met je eergevoel?

"Ik vind het heel mooi dat ik Nederland hier op de WK mag vertegenwoordigen", zei Heijnen tegen de NOS. "Als je kijkt naar hoe trots Amerikaanse sporters op hun vlag zijn; dat vind ik heel gaaf. Wij Nederlanders hebben daar meestal niet zo veel mee. Maar ik representeer graag mijn land met trots. En hier ben ik de enige die dat mag doen."

Je speelde toen je jong was rugby, ook in nationale jeugdselecties. Om je voetenwerk te verbeteren ging je boksen. Daarna ging het hard. Wat is voor jou het verschil?

"Bij rugby kon ik heel hard trainen, maar konden we als team toch verliezen. In het boksen heb je zelf in de hand wat je kunt bereiken. Hoe harder je traint, hoe verder je kan komen."

Wat is je ultieme doel?

“Natuurlijk wil ik naar de Olympische Spelen over twee jaar in Parijs. Maar later dit jaar is er ook nog een Europees kampioenschap. Eigenlijk bepaalt dit WK hoe de komende jaren gaan verlopen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!