Hockeysters Den Bosch plaatsen zich voor finale om landskampioenschap - Omroep Brabant

Hockeysters Den Bosch plaatsen zich voor finale om landskampioenschap

14 mei om 15:44 • Aangepast 16 mei om 11:23
nl
Het vrouwenteam van HC Den Bosch heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Donderdagavond wonnen de hockeysters na een lastige uitwedstrijd uitspelend van HDM (0-2), zaterdagmiddag maakten ze het in een wederom spannende pot af. In eigen huis wonnen de hockeysters van Den Bosch met 1-0.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag, wist de recordkampioen uit Den Bosch dat het aan een overwinning genoeg zou hebben om zich te plaatsen voor de finaleronde van de play-offs. Toch duurde het lang voor het kwartje de goede kant op viel. Aan het begin van het vierde kwart was er nog altijd niet gescoord, net als eerder deze week in de eerste ontmoeting in Den Haag.

Strafbal in extremis
In de slotminuut bracht een strafbal voor HC Den Bosch daar verandering in. Frédérique Matla ging achter de bal staan, bleef zoals vrijwel altijd ijskoud en pushte de bevrijdende treffer binnen. Voor HDM was de resterende tijd te kort om nog iets terug te doen.

Met twee overwinningen op zak, werd de halve finale ook direct beslist. In de strijd om de 21e landstitel moet HC Den Bosch het nu opnemen tegen Amsterdam of SCHC. Zij maken zondag in een beslissende wedstrijd uit wie de andere finalist wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone