NAC kan promotie vergeten na pijnlijk verlies tegen ADO

14 mei 2022 om 18:27 • Aangepast 16 mei 2022 om 11:30
NAC is uitgeschakeld in de play-offs voor een plaats in de Eredivisie. Tegen ADO Den Haag hadden de Bredanaars het betere van het spel maar gingen ze toch met 2-1 onderuit. Door de nederlaag wacht nog minimaal één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. ADO ontmoet nu een andere Brabantse club: FC Eindhoven.

Voetballend was het allemaal niet denderend. Spannend was het wel in Den Haag. Na de 2-1 nederlaag vier dagen geleden, moest NAC zaterdag winnen. Zonder dat het echt grote risico’s nam, kreeg het wel de beste kansen in de Hofstad.

Mario Bilate was tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer. Zijn eerste inzet belandde op de lat. Zijn tweede kans werd knap gepakt door ADO-goalie Hugo Wentges. Het liet zien dat NAC zeker niet kansloos was om de volgende ronde van de play-offs te bereiken.

Spanning
De nacompetitie staat vaak garant voor spanning en spektakel. Het stukje spektakel ontbrak in Den Haag, maar de spanning was om te snijden. NAC was de betere ploeg, zonder geweldig te voetballen. Het speelde opportunistisch en dat leidde tot dreigende momenten voor het doel. Maar dat leverde niets op. Het bleef tot ver in de tweede helft 0-0.

Het uitvak ging nog maar eens achter de ploeg staan in de wetenschap dat dit zomaar de laatste wedstrijd van het seizoen kon zijn.

Met nog een kwart wedstrijd te spelen, ging verdediger Moise Adilehou bij NAC in de spits staan. Dat zorgde voor onrust voor de goal van de Hagenezen. Maar resultaat bleef nog altijd uit.

Eigen doelpunt
Waar het wachten leek op de 0-1, viel de bal uiteindelijk aan de andere kant wel binnen. NAC gaf veel ruimtes weg achterin en daar profiteerde Amar Catic van. De aanvaller kwam er op snelheid uit en wilde de bal voorzetten. Onfortuinlijk viel de bal via Dion Malone (ex-ADO Den Haag) tergend langzaam in het eigen doel. Het seizoen van de Bredanaars in een notendop.

De wedstrijd was daarmee eigenlijk al beslist: een kleine vijf minuten later viel ook nog de 2-0. In de blessuretijd scoorde Ezechiel Banzuzi nog wel tegen voor de Bredanaars, maar spannend werd het niet meer. ADO was dodelijk effectief gebleken.

Geen promotie
Voor NAC wacht nog een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Na een jaar vol onrust is promotie nooit realistisch geweest. Toch was de nederlaag in Den Haag pijnlijk. NAC verdiende meer op basis van deze 90 minuten. Maar op basis van het gehele seizoen eigenlijk niks.

Het is voor de trouwe aanhang te hopen dat er komend jaar wat meer rust is rondom de club en dat ze dan wel mee kan doen om de bovenste plekken.