Fans van Willem II teleurgesteld, boos en verdrietig: 'Dit is diep triest'

15 mei 2022 om 15:04 • Aangepast 25 mei 2022 om 10:00
nl
Menig Willem II-fan zat zondagmiddag met klamme handjes in het stadion, voor de tv of aan de radio gekluisterd. Zouden de Tilburgers de laatste strohalm pakken om in de Eredivisie te blijven of zouden ze degraderen? In de kantine van de Tilburgse amateurvereniging sc 't Zand werd op een scherm gekeken. Groot was het verdriet na het laatste fluitsignaal.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Aangeslagen staarden de supporters naar het scherm, toen duidelijk werd dat Willem II volgend seizoen niet meer in de Eredivisie speelt. Willem II won weliswaar met 3-0, maar omdat Fortuna in Nijmegen óók won van NEC, eindigde Willem II toch onder de degradatiestreep. Supporter Erwin kan er kort over zijn: "Dit is diep triest."

"Ik ben er stil van."

Erwin had, net als veel anderen die Willem II een warm hart toedragen, tot het allerlaatste moment nog hoop. "Het was spannend tot de laatste seconde. Ik heb op het einde van de wedstrijd alleen nog maar op mijn telefoon gekeken in de hoop dat NEC zou scoren. Maar dat gebeurde niet. Ik ben er stil van."

Vooraf waren veel supporters al op van de zenuwen. Ad: "Ik had last van gezonde voetbalspanning, want ik ben een echte Tilburger en voetbalfan. Nu ben ik vooral terleurgesteld. Willem II heeft een goede eindspurt gemaakt, maar het was gewoon niet genoeg."

"De spelers valt niks te verwijten, maar het bestuur moet zich rotschamen."

Over één ding waren Erwin en Ad het roerend eens: Willem II heeft het afgelopen seizoen niet genoeg goede spelers gekocht. Erwin stelde fel: "De spelers valt niks te verwijten. Maar het bestuur moet zich rotschamen." Ad bleef ondanks alles hoopvol. "Ik hoop dat ze hiervan geleerd hebben. En dat ze de komende tijd goede spelers aantrekken, zodat ze volgend jaar weer terug kunnen komen in de Eredivisie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!