Willem II klopt FC Utrecht, maar degradeert toch - Omroep Brabant
Liveblog

Willem II klopt FC Utrecht, maar degradeert toch

15 mei om 14:27 • Aangepast 25 mei om 10:00
nl
Willem II is zondag gedegradeerd uit de Eredivisie. De Tilburgers wonnen zelf met 3-0 van FC Utrecht, maar Fortuna Sittard verstierde het feest door NEC te kloppen. Omroep Brabant volgde het wedstrijdverloop in een liveblog.
Profielfoto van Jesse van KalmthoutProfielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout & Fabian Eijkhout

Liveblog

16.30

Dit liveblog is afgesloten

16.28

Willem II degradeert

Drama in Tilburg, waar het nieuws binnensijpelt dat Fortuna wint bij NEC en de TIlburgers dus naar de eerste divisie stuurt.

16.24

Fortuna mist dé kans op 0-2

Fortuna-speler Semedo mist een dót van een kans op de 0-2.

16.22

Bijna de 1-1 in Nijmegen

Fortuna haalt een bal van de lijn! Puike redding van doelman Van Osch.

Wachten op privacy instellingen...
16.20

Vier minuten extra tijd in Nijmegen

Bidden, Willem II'ers. Jullie hebben er vier minuten extra speeltijd voor.

16.15

Laatste minuten

Wachten op privacy instellingen...
16.10

Willem II wisselt

Wachten op privacy instellingen...
16.03

3-0 voor Willem II

FC Utrecht legt WIllem II niets in de weg vandaag en Joris van Overeem zet de Tilburgers met een eigen doelpunt op 3-0. Nogmaals: zonder enig resultaat, want Fortuna leidt bij NEC.

Wachten op privacy instellingen...
16.00

NEC dringt aan

Fortuna heeft het zwaar in Nijmegen, waar de thuisploeg eindelijk de duimschroeven aandraait. NEC staat echter nog steeds met 1-0 achter en dus is de huidige stand op alle velden niet genoeg voor Willem II.

15.56

Wellenreuther voorkomt de 2-1

15.50

NEC nog steeds op achterstand tegen Fortuna

Allemaal leuk en aardig, die 2-0 voorsprong voor Willem II, maar NEC heeft Fortuna Sittard nog lang niet onder de duim. De Limburgers leiden in Nijmegen met 1-0 en zijn met die stand veilig.

15.46

Geel voor Gustafson

Geel voor Simon Gustafson. De middenvelder van FC Utrecht haalt Pol Llonch hard neer. De Spaanse aanvoerder lijkt pijn te hebben, maar is ook ervaren genoeg om nu zijn tijd te nemen. Even rust in de ploeg bij de 2-0 voorsprong.

15.43

2-0 Willem II!

Saddiki met een enorme streep en Willem II verdubbelt de marge!

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
15.40

Llonch pakt geel

Geel voor Pol Llonch. De middenvelder maakt op het middenveld een overtreding op Sander van de Streek. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof twijfelt niet en geeft de Willem II-aanvoerder geel.

15.35

Kans voor WIllem II

Eerste kansje voor Willem II. Jizz Hornkamp probeert een bal te verlengen met zijn hak, maar kan er net niet goed bij. Djevencio van der Kust is vervolgens alert. De FC Utrecht-verdediger speelt de bal met zijn borst terug op de doelman, voordat Willem II echt gevaarlijk kan worden.

15.30 - Tweede helft is begonnen

15.15 - Rust in Tilburg
45 minuten gespeeld in Tilburg, waar Willem II met 1-0 leidt tegen FC Utrecht. Gezien de stand in Nijmegen, waar Fortuna met 1-0 voor staat, is het echter nog niet genoeg voor de thuisploeg. Sparta doet op de valreep goede zaken bij Heracles Almelo (0-1), dat ineens 16e staat.

Wachten op privacy instellingen...
15.12

Mogelijkheid voor FC Utrecht

Schotpoging van Utrecht-spits Sander van de Streek. Vanaf de rand van het strafschopgebied krijgt hij de tijd en ruimte om uit te halen. Geen gevaar voor Timon Wellenreuther. De bal vliegt naast en over.

15.03

Willem II mist grote kans

Dat had de 2-0 voor Willem II moeten zijn! Een heerlijke actie van Daniel Crowley in het strafschopgebied. Hij lift de bal richting de tweede paal, waar Max Svensson de bal alleen nog in het doel hoeft te werken. Hij ziet tot zijn eigen schrik de bal echter over de goal gaan.

15.02

Willem II onder druk

Willem II staat met de rug tegen de muur. FC Utrecht dringt aan, maar een doelpunt blijft voorlopig uit. Bij een gevaarlijke voorzet komt Pontus Almqvist in de doelmond een teenlengte te kort en uit een vrije trap is de kopbal van Willem Janssen niet krachtig genoeg.

15.00

Halfuur gespeeld

Wachten op privacy instellingen...
14.52

Owuso dicht bij de 2-0

Nu is Owusu zelf dicht bij een doelpunt. Er staan twintig minuten op de klok als hij ineens vrij uit kan halen. Doelman Eric Oelschlägel weet zijn inzet weg te boksen. Dit zou een heerlijke wedstrijd voor de Willem II-fan zijn om naar te kijken, als de belangen niet zo groot zouden zijn.

14.50

Owusu redt Willem II

Van de lijn! Pontus Almqvist is er ineens vandoor en veel sneller dan Freek Heerkens. Hij wipt de bal over de duikende Timon Wellenreuther, maar Leeroy Owusu weet de bal net voor het doel over de Tilburgse achterlijn te werken. Oef.

Wachten op privacy instellingen...
14.49

Utrechts gevaar

Eerste gevaar voor het doel van Willem II. De Willem II-supporters roepen om buitenspel, maar Sander van de Streek mag door. Hij legt de bal breed op Simon Gustafson, maar zijn schot wordt gekraakt.

14.46

Fortuna scoort

Slecht nieuws uit Nijmegen, waar Zian Flemming scoort namens Fortuna Sittard en Willem II virtueel weer onder de streep duwt.

14.39

1-0 Willem II!

Droomstart voor de Tricolores! Al in de achtste minuut komen de Tilburgers op 1-0. Jizz Hornkamp reageert attent en werkt een rebound tegen de touwen. Het stadion ontploft. Sommige supporters kijken nog even angstvallig naar de grensrechter en wachten af of de VAR nog in actie komt. Dat is niet het geval en de 1-0 staat.

Wachten op privacy instellingen...
14.35

Willem II start fel

Fel begin van Willem II, waarbij de supporters zich laten horen op het moment dat de spelers flink druk zetten of de aanval zoeken. Kansen levert het nog niet op, maar de Tilburgse bedoelingen zijn meteen duidelijk.

14.30

Wedstrijd begonnen

We zijn begonnen in Tilburg. De sfeer is top. Hopelijk straks nog steeds.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
14.23

De mogelijke scenario's

Wachten op privacy instellingen...
14.00

Aftellen geblazen

Wachten op privacy instellingen...
13.25

Opstelling Willem II

Wachten op privacy instellingen...
13.00

Willem II-fans massaal op de been

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.