PSV wint laatste competitiewedstrijd en wacht drukke transferzomer - Omroep Brabant

PSV wint laatste competitiewedstrijd en wacht drukke transferzomer

15 mei om 16:25 • Aangepast 25 mei om 10:01
nl
PSV heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 gewonnen van PEC Zwolle. In Zwolle stond er niks meer op het spel en dat was terug te zien op het veld. Bruma en Richard Ledezma scoorden namens de Eindhovenaren, die een drukke transferzomer voor de deur hebben.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Nog één keer Roger Schmidt en nog één wedstrijd in het seizoen 2021-2022. Grote vraag is: voor wie is PEC Zwolle - PSV de laatste wedstrijd in het rood-wit?

In de basis bij de Eindhovenaren stonden onder anderen Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Mario Götze. Elke PSV-supporter hoopt dat deze drie volgend seizoen weer te zien zijn in het Philips Stadion, maar dat is verre van zeker.

Geen Bakayoko
In Zwolle stond het drietal nog wel aan de aftrap, als weinigen zónder een blessure. Eran Zahavi voegde zich in de aanloop naar het slottreffen bijvoorbeeld bij de overvolle ziekenboeg. Ook een verhaal van dit seizoen. Maar in plaats van een jeugdspeler koos Roger Schmidt voor een basisplaats voor Bruma. Je kunt kritisch zijn over het feit dat Schmidt geen kans bood aan bijvoorbeeld Johan Bakayoko, het grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie.

Maar de vertrekkende trainer kreeg gelijk, want het was Bruma die PSV op voorsprong zette. Lang duurde deze voorsprong niet, want enkele minuten later lag de bal achter doelman Yvon Mvogo, iemand die haast zeker lijkt te vertrekken uit Eindhoven. 1-1 was ook de ruststand. Toch werd door beide ploegen in de eerste helft nog een keer gescoord. Zonder resultaat, want de treffers werden afgekeurd wegens buitenspel.

Beide ploegen speelden nergens meer om en dat was ook terug te zien op het veld. Er werd gevoetbald in een laag tempo en het niveau was bepaald niet hoog.

Wachten op privacy instellingen...

Drukke transferzomer
PSV weet dat de voorrondes voor de Champions League in de eerste week van augustus van start gaan. Eind juli wacht eerst de Johan Cruijff Schaal, tegen landskampioen en aartsrivaal Ajax. Daarvoor zal het nog op trainingskamp gaan. De eerste training is alweer over ruim een maand (20 juni).

Het is niet uit te sluiten dat van de elf spelers die zondagmiddag begonnen er nog maar drie overblijven. Alleen van Jordan Teze, Mauro Júnior en Joey Veerman kan je met 99 procent zekerheid zeggen dat ze blijven. Al zijn dat gevaarlijke uitspraken in het voetbal. Feit blijft dat het een drukke transferzomer gaat worden.

In Zwolle maakten Dennis Vos en Jenson Seelt hun debuut. PSV won uiteindelijk met 2-1 dankzij een doelpunt van invaller Richard Ledezma. Hij was de 22e doelpuntenmaker van dit seizoen waardoor de Eindhovenaren een record pakken. Het oude record stond op 20 doelpuntenmakers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone