Ook Roosendaal vangt tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op - Omroep Brabant

Ook Roosendaal vangt tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op

16 mei om 15:14 • Aangepast 8 juni om 10:38
nl
Vijftig vluchtelingen die verblijven in het asielzoekerscentrum in Ter Apel, worden tijdelijk opgevangen in Roosendaal. "Plekken om mensen op te vangen zijn heel schaars. Maar de huidige situatie in Ter Apel is schrijnend", aldus wethouder René van Ginderen.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door
Suzan van Loenen

Op welke plek de asielzoekers worden opgevangen, is nog niet bekend. De gemeente wil eerst mensen die wonen in de omgeving van de opvanglocatie persoonlijk informeren. Wel is bekend dat het gaat om een tijdelijke locatie, waar minimaal drie maanden vluchtelingen kunnen verblijven.

De gemeente Roosendaal wil verantwoordelijkheid nemen, zo stelt burgemeester Han van Midden. "De situatie in Ter Apel is namelijk ongehoord en ongekend voor een land als Nederland."

Roosendaal valt op in het rijtje
Op steeds meer plekken worden vluchteling overgenomen vanuit Ter Apel. Eerder werd onder meer al duidelijk dat Oss 80 plekken biedt, Eindhoven 100 en Breda 50. In die laatste stad kan het aantal nog verdubbeld worden.

Roosendaal is een opmerkelijke naam in het rijtje. Die gemeente ving de afgelopen twaalf jaar geen asielzoekers op, schreef de NOS eind april nog. Dat zou gelden voor drie van de vijftig grootste gemeenten; naast Roosendaal gaat het om Delft en Westland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.