Edith werd gebeten door Stafford: ‘Er hing een stuk huid van mijn been'

18 mei 2022 om 12:25 • Aangepast 18 mei 2022 om 12:38
nl
Tien hechtingen in haar bovenbeen, vier onder haar oksel en een flinke schram op haar hoofd. De Bergse Edith de Waal (55) is maandag flink toegetakeld door een Stafford. De grote hond viel haar aan bij appartementencomplex Aquacite in Bergen op Zoom. “Deze fratsen tekenen mij voor het leven.”
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

De residentie van Stadlander heeft een tag waarmee de vijftigplussers die er wonen binnen kunnen. Maar maandag ging het mis. Toen een man met een Stafford naar buiten kwam, raakte het beest opgefokt.

"Als ik mijn pekineesje was gaan uitlaten, was ‘ie dood geweest."

Edith liep op dat moment net vanuit de entree naar haar auto, om een kennis te gaan bezoeken. Ze zag de grote hond op haar afkomen. “Ik dacht: het is gebeurd, dit ga ik nooit winnen. Als ik mijn pekineesje was gaan uitlaten, was ‘ie dood geweest.” Terwijl ze half in de heg lag, probeerde ze de Stafford af te weren. “Hij pakte me vol. Die gast was 'm gelijk gepeerd.”

“Er hing een heel stuk huid neven mijn been,” vervolgt Edith. “Deze fratsen tekenen mij voor het leven.” Ze laat schokkende foto’s van haar wonden zien op haar telefoon.

Edith de Waal werd maandag bruut aangevallen door een Stefford
Edith de Waal werd maandag bruut aangevallen door een Stefford

Met moeite strompelde ze uiteindelijk naar boven, waar haar buren 112 belde. “Mijn buurvrouw brulde het uit en viel flauw.”

Ter plekke werd ze behandeld door ambulancepersoneel, die haar voor verder onderzoek meenamen naar het ziekenhuis. “Daar zijn mijn wonden flink schoongespoeld. Na wat verdovingen hebben ze de flap er weer overheen gelegd en met moeite aan elkaar gehecht.”

Ook kreeg ze antibiotica, pijnstillers en een tetanusspuit: een injectie tegen een ernstige ziekte, die wordt veroorzaakt door dierenbeten. Ondanks dat heeft ze nog veel pijn. “Zowel mentaal als fysiek is het een klap geweest.” Donderdag moet ze voor controle terug naar het ziekenhuis.

"Zowel mentaal als fysiek is het een klap geweest."

De eigenaar van de Stafford werd ’s avonds om acht uur gevonden, nadat de politie een Burgernetbericht verspreidde. De hond is nog niet in beslag genomen, maar volgens Edith laten ze hem inslapen, als zijn gedrag niet goed blijkt te zijn. Maandag kan ze aangifte doen.

LEES OOK:

Stafford en baasje gezocht nadat hond iemand bijt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone