Tieners in rolstoel verslaan kampioenskandidaat Heroes in potje basketbal - Omroep Brabant
Video

Tieners in rolstoel verslaan kampioenskandidaat Heroes in potje basketbal

19 mei om 15:20 • Aangepast 20 mei om 10:39
nl
Wachten op privacy instellingen...
Een groep tieners in een rolstoel heeft de basketballers van Heroes Den Bosch een ‘gevoelig tikje' uitgedeeld. De profs verloren het potje rolstoelbasketbal kansloos: het werd 40-15. En dat net voordat Heroes zaterdag de strijd om het landskampioenschap begint.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Voor deze wedstrijd kwamen kinderen tussen de 10 en 18 jaar die in een rolstoel zitten uit het hele land naar De Maaspoort. Meestal kunnen zij bij hun club alleen maar trainen. Wedstrijden zijn lastig omdat de leeftijdsverschillen bij de rolstoelbasketballers groot zijn. De kinderen kregen van Team Fonds Gehandicapten Sport en accountantskantoor Crowe uit Eindhoven (dat voor de beelden zorgde) de kans om eens samen een echte wedstrijd te spelen.

"De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

En dat vonden ze prachtig, zag organisator Toine Klerks van de Stichting BEN uit Kaatsheuvel “De kinderen waren fanatiek, ze wilden echt winnen.” En die overwinning was dus ook welverdiend. “Maar belangrijker: de kinderen vonden het helemaal geweldig.”

Heroes aanvoerder Boy van Vliet voorzag al een moeilijke wedstrijd en dat bleek het ook te zijn. "Ik heb nooit in een rolstoel gezeten, het was lastig." Uiteindelijk viel de nederlaag nog wat hoger uit dan gedacht. Maar Van Vliet was een waardig verliezer. “We zullen ermee moeten leven.”

Heroes strijdt in de finale van de play-offs tegen Leiden om het kampioenschap van Nederland. Wie het eerst drie duels wint is kampioen. De eerste wedstrijd is zaterdag in Leiden. Maandag speelt Den Bosch thuis.

LEES OOK: Basketballers van Heroes op weg naar 17e landstitel

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone