Rally met bijzondere sportauto's in Deurne, 'Ongekend wat hier rondrijdt'

21 mei 2022 om 18:37 • Aangepast 30 mei 2022 om 14:11
nl
Een bijzondere Ferrari, Bentley of McLaren zie je niet elke dag op de weg rijden, maar zaterdag kon je er wel 65 achter elkaar spotten. De Cars & Pleasure rally, een autotocht speciaal voor exclusieve sport- en klassieke auto’s, reed deels door Oost-Brabant. De groep maakte een 'pitstop' in Deurne.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Twee felgroene en -blauwe porsches komen als een van de eersten aan bij de rustplaats. Meteen bij het uitstappen beginnen de duo's de zojuist afgelegd route te bespreken. "Jullie zijn helemaal fout gereden!", grapt Rolf Kuijpers uit Valkenswaard. Hij doet samen met zijn twee zoons en een vriend mee aan de rally. Ze hebben geluk dat ze zo vroeg zijn, zo kunnen ze alle bijzondere auto's die binnenkomen goed bekijken. "Het is ongekend wat hier rondrijdt", aldus Rolf.

Rolf en Tim klaar voor de volgende route.
Rolf en Tim klaar voor de volgende route.
"Een bijzondere vader-zoon activiteit."

Frank en zijn zoon Tim komen even later met een grote glimlach aan bij de pitstop. Met open dak genieten ze van de rally. "We doen mee voor het plezier. Ik vind auto's heel leuk", aldus Tim. Het is een echte vader-zoon activiteit voor het duo uit Sint-Oedenrode. "Het is heel bijzonder. Ik heb drie zoons, maar één daarvan heeft mijn genen en houdt ook zoveel van auto's. Er is dus geen discussie thuis wie meegaat gelukkig."

Ondanks de grote verscheidenheid aan auto's hoeft Tim niet lang te twijfelen om zijn favoriet aan te wijzen: "Dat is de GT2RS Porsche." Helaas moet de jonge autofan nog een paar jaar wachten voordat hij zelf het gaspedaal in mag drukken.

"Ik heb de hele dag gezocht."

Zulke speciale auto's trekken natuurlijk de aandacht. Alhoewel de organisatie geprobeerd heeft de route geheim te houden, is het de 11-jarige Niek toch gelukt de pitstoplocatie te achterhalen. Hij is druk in de weer met zijn fotocamera om alle sportwagens vast te leggen. "Ik probeer al de hele dag via Instagram te achterhalen waar deze rally was. Toen ik zag waar ze reden ben ik meteen in de auto gesprongen", vertelt hij met groot enthousiasme. De autospotter kan zijn geluk niet op. "Ik heb denk ik nog nooit zoveel auto's bij elkaar gezien."

De winnaar van de rally is niet degene die het snelst rijdt. Tijdens de rit moeten de deelnemers goed opletten, zodat ze zoveel mogelijk vragen kunnen beantwoorden. Wie dat het beste doet, gaat er met de winst vandoor.

Niek (r) en vriend Robbe (l) bij hun favoriet.
Niek (r) en vriend Robbe (l) bij hun favoriet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.